Δώρο Χριστουγέννων || Το περιμένουν για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους


φωτο: Enikonomia

Έχουν αρχίσει ήδη οι ετοιμασίες για τις γιορτές, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Η πόλη προσπαθεί να βάλει τα καλά της, να ανάψει τα λαμπιόνια της, να αποτινάξει -τουλάχιστον τις βραδινές και τις νυχτερινές ώρες- λίγη από τη μιζέρια της καθημερινότητας. Η φράση “τι θα μου πάρεις για τα Χριστούγεννα” είναι ίσως η πιο συνηθισμένη που ακούγεται αυτές τις μέρες, από τα παιδάκια προς τους γονείς. Μόνο από τα παιδάκια όμως; Και οι μεγάλοι; Αυτοί περιμένουν το “μπόνους” των Χριστουγέννων.
Τα χρήματα που πιο πολύ έχουν ανάγκη, για να κάνουν γιορτές και να μοιράσουν χαρά και δώρα στους αγαπημένους τους.
Βέβαια για τους περισσότερους το Δώρο είναι μια καλή ευκαιρία να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αφού αυτόν τον μήνα έρχονται λογαριασμοί, τέλη κυκλοφορίας και λοιπά έξοδα που χρειάζεται να καλυφθούν. Βέβαια χρήματα για τους περισσότερους πρέπει να πάνε και σε δώρα σε αγαπημένα τους πρόσωπα, αφού είναι αναγκαία για αυτές τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

“Σημαντική ενίσχυση”
Οι πολίτες παραδέχονται ότι το δώρο των Χριστουγέννων αποτελεί μια σημαντική οικονομική ενίσχυση για τους ίδιους, αφού μπορούν να στηρίξουν την οικογένεια τους στην περίοδο των γιορτών, πληρώνοντας υποχρεώσεις που έχουν να κάνουν με έξοδα του σπιτιού. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που λένε ότι δεν φτάνει για να καλύψουν τα έξοδα τους και θεωρούν ότι είναι λίγο για να μπορέσουν να περάσουν τις γιορτές τους. Μάλιστα ζητάνε να υπάρξει μια αύξηση ειδικά στις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που γενικότερα δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τα έσοδα που έχουν.
Τέλος να σημειώσουμε ότι και ο ΟΑΕΔ παρέχει κάθε χρόνο στους άνεργους για να τους ενισχύσει για αυτές τις γιορτινές ημέρες. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη βοήθεια και σε ανθρώπους που δεν έχουν δουλειά και προσπαθούν να αλλάξουν το χρόνο με λίγο καλύτερες συνθήκες και με λιγότερα προβλήματα. Είτε με δώρο, είτε χωρίς όλοι θα προσπαθήσουν να περάσουν όμορφες γιορτές, να ξεχάσουν τις δυσκολίες τους και να διασκεδάσουν μαζί με τους αγαπημένους τους.

ΑΠΟΨΕΙΣ…
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΖΙΚΗΣ

“Θα καλύψω κάποιες υποχρεώσεις που πρέπει. Όσο για τα δώρα, το θέμα είναι. Δώρο Χριστουγέννων, Δώρο Πάσχα και γενικά όλα αυτά που παίρνουμε, αν δεν έχουμε χρόνο να βγούμε στην αγορά δεν προλαβαίνουμε να τα ψωνίσουμε και δουλεύουμε συνέχεια, τα ξοδεύουμε στις ανάγκες που πρέπει. Είναι μια μεγάλη ανάσα το Δώρο Χριστουγέννων για όλους”

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
“Βοηθάει το Δώρο Χριστουγέννων για κάποια βασικά έξοδα που έχεις, δηλαδή μπορεί να ενισχύσει το νοίκι, να πάρεις ένα δώρο, τα σήματα των αυτοκινήτων που έρχονται. Είναι μια καλή βοήθεια. Άλλοι το χαλάνε σε υποχρεώσεις, άλλοι σε δώρα, ανάλογα τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχει ο καθένας. Πιο πολύ πιάνει τόπο σε έξοδα, δηλαδή σε νοίκια, στα αυτοκίνητα, σε τέτοια πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό γιατί εκτός από την οικονομική βοήθεια αισθάνεσαι μια ανταμοιβή”

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΙΤΟΣ
“Το Δώρο είναι μια σημαντική ενίσχυση για όλες τις οικογένειες και για αυτούς που έχουν μικρά παιδιά. Θα πάει σε δώρα, σε προσωπικές υποχρεώσεις. Έρχονται τέλη και πολλές υποχρεώσεις και είναι μια ιδιαίτερη βοήθεια για τις οικογένειες. Πιο πολύ πάει σε υποχρεώσεις για την οικογένεια και για το δώρο ένα μικρό ποσοστό θα έλεγα. Δεν φτάνει το Δώρο αλλά κλείνει κάποιες τρύπες γιατί είναι λίγα τα λεφτά”