Επιμελητήριο || Ψήφισε προϋπολογισμό και μείωση εισφορών

Στην ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019 προχώρησαν κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ζακύνθου. Επίσης αποφασίστηκε η μείωση του ποσού που καταβάλουν τα μέλη ως εισφορά αλλά και η βεβαίωση των οφειλών. Το ΔΣ στη συνέχεια αποφάσισε να μοιραστεί ο αποκαλούμενος συνδικαλιστικός πόρος, δηλαδή ένα μικρό χρηματικό ποσό που δίνεται για ενίσχυση στον Εμπορικό Σύλλογο και στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών εξ’ ημισείας.
“Το σημαντικότερο ήταν η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019 ενός αναπτυξιακούς προϋπολογισμού με όραμα για την βελτίωση των υπηρεσιών, με εξωστρέφεια και με την δημιουργία δομών υποστήριξης και βελτίωσης των Ζακυνθινών επιχειρηματιών. Ψηφίστηκε η μείωση των συνδρομών του Επιμελητηρίου στο χαμηλότερο που μπορούσαμε και η υποχρεωτική βεβαίωση των οφειλών. Η μείωση των συνδρομών αποφασίστηκε να είναι στο κατώτερο παρόλο που θα βελτιώσουμε τις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Επιμελητηρίου μειώνουμε τις συνδρομές. Για το θέμα της βεβαίωσης των οφειλών ήταν μια νομική υποχρέωση σαν Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου γιατί μετά θα είχαμε παράβαση καθηκόντων”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φώτης Κόττης.
Αξίζει να σημειωθεί πως και φέτος το Επιμελητήριο θα οργανώσει χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ενώ μεθαύριο στις 12.30 το μεσημέρι στο Διοικητήριο θα διεξαχθεί ενημερωτική Ημερίδα με θέμα “Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών προς ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ και Τράπεζες – Κόκκινα Δάνεια” με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση.
“Οι επιχειρηματίες μπορούν με την παρουσία τους να βελτιώσουν και την επόμενη διαδικασία δόσεων και του ακατάσχετου λογαριασμού και όσα μας απασχολούν. Εστιάζει στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, ελευθέρων επαγγελματιών, αγροτών” πρόσθεσε ο κ. Κόττης.