Σημαντικά έργα κοινωνικής προσφοράς και αθλητισμού

Δυο σημαντικά έργα για τη Ζάκυνθο, συνολικού προϋπολογισμού 554,198€ εντάχθηκαν στο ετήσιο πρόγραμμα δράσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μετά και την ομόφωνη έγκριση για το τρέχον έτος από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ειδικότερα πρόκειται για την ανακαίνιση του κτιρίου του Γηροκομείου του Ο.Δ.Α.Ζ, προϋπολογισμού 265,138€ και του εκσυγχρονισμού – βελτίωση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων του γηπέδου Αμπελοκήπων προϋπολογισμού 289.060€
Πρόκειται για δυο έργα με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο στην κοινωνία της Ζακύνθου, τα οποία θα εκτελεστούν μετά και την αύξηση της χρηματοδότησης της ΠΙΝ, για την εκτέλεση έργων, στο τρέχον έτος 2018, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.
Όσον αφορά το πρώτο έργο οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης της παλιάς πτέρυγας του γηροκομείου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων-ΟΔΑΖ, αφορούν στην επισκευή των ημιυπαίθριων χώρων του ισογείου, στην ανακατασκευή WC ισογείου, στην αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων του ορόφου, στην επισκευή φθορών, λόγω υγρασίας και στην αντικατάσταση του δαπέδου ορόφου με κεραμικά πλακίδια. Για το δε δεύτερο έργο, προβλέπονται εργασίες αντικατάστασης του χλοοτάπητα, ανακαίνισης των αποδυτηρίων και κατασκευής κερκίδας για το κοινό.
“Άλλα δυο έργα που αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου στέκεται δίπλα στους πολίτες της Ζακύνθου, συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της σε όλους τους τομείς χωρίς υπαναχωρήσεις και επιμένει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο πέρα από συμφέροντα και μικροπολιτικές, κάνοντας τη διαφορά στον τόπο μας” δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Νιοτόπουλος.

Ξενώνας απόρων
και αστέγων

Σε ότι αφορά στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ιονίων Νήσων (πρώην ΟΔΑΖ), μιλάμε για την ανακαίνιση της παλιάς του πτέρυγας ώστε αφενός να αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες και η δυναμική του στην εξυπηρέτηση των πασχόντων συμπολιτών μας, και αφετέρου να δημιουργηθούν χώροι υποδοχής και υποστήριξης απόρων και αστέγων συμπολιτών μας. Η κοινή προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει προκειμένου να μετατραπούν σε ξενώνα εικοσιτετράωρης διαβίωσης δυναμικότητας 50 κλινών για άστεγους, άπορους και άτομα που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας οι παλιές εγκαταστάσεις του βρίσκεται στις τελικές λεπτομέρειες.
Επί της ουσίας, έρχονται να συμπληρώσουν για άλλη μια φορά, την απουσία της πολιτείας καθόσον πρόκειται για το καλύτερο αντίδοτο στα κάθε είδους προβλήματα που μαστίζουν τους περισσότερους όπου μαζί με τη μοναξιά, τις απώλειες αγαπημένων φίλων και συνομηλίκων, καταφέρνουν να σταθούν στο πλάι των παιδιών και των εγγονιών τους, ιδιαίτερα υπό την οικονομική κρίση.
Ο Διοικητής του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας έχει αναφέρει πως δύναται να φιλοξενήσει συνανθρώπους μας που στερούνται ακόμα και το βασικό αγαθό της κατοικίας τους.
Ο σχεδιασμός έγινε από την Περιφέρεια και το Κέντρο προκειμένου να διαμορφωθεί ο χώρος φιλοξενίας στο Τμήμα Χρονίως Πασχόντων, που έχει μεταφερθεί στις νέες εγκαταστάσεις, αφήνοντας τους χώρους στις παλιές ελεύθερο.
Ο κ. Μπετίνης εξήρε την προσπάθεια του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Λευτέρη Νιοτόπουλου που τιμά και συμπορεύεται με όλους τους συμπολίτες μας είτε ΑμεΑ, είτε έχοντες βιοποριστικές ανάγκες. Κάλεσε μάλιστα όλους του Ζακυνθινούς, να μην περιορίζονται μόνο στα αρνητικά που συμβαίνουν στον τόπο αλλά να ανατρέχουν και στα θετικά. Εξέφρασε τη διαπίστωση ότι στον ΟΔΑΖ τα θετικά βήματα είναι πολλά και πρέπει να το μάθουν και να το αναγνωρίσουν όλοι.