Φεστιβάλ Επιτραπέζιων Παιχνιδιών || Θρυλικές αναμετρήσεις φαντασίας και στρατηγικής

Ένα φεστιβάλ ολότελα διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει έζησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ζάκυνθος και κυρίως, οι λάτρεις της φαντασίας και της στρατηγικής. Πρόκειται για το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Ζακύνθου υπό την αιγίδα των “Leone di Zante”.
Για ένα διήμερο, έμπειροι παιχνιδογνώστες ξεναγούσαν τους επισκέπτες κάθε ηλικίας στον κόσμο των επιτραπέζιων, τα οποία δεν περιορίζονται στο Trivial Persuit, το Uno, ή τη Μονόπολη. Άναμεσα στα 50 επιτραπέζια που ήταν διαθέσιμα στο πνευματικό κέντρο και ένα νέο παιχνίδι, το sacramentum, που το έχει δημιουργήσει ένας Ζακυνθινός. Ο εμπνευστής του παιχνιδιού ήταν εκεί και προκαλούσε τους επισκέπτες του φεστιβάλ να παίξουν το παιχνίδι που άμεσα αναμένεται να βγει στην αγορά. Παράλληλα με το φεστιβάλ έτρεχαν τουρνουά αλλά και κληρώσεις με σημαντικά έπαθλα.

“Ήταν ικανοποιητική η προσέλευση. Ήρθαν άνθρωποι κάθε ηλικίας και παίξαμε όλα τα παιχνίδια. Βοηθούσαμε τον κόσμο να διαλέξει το επιτραπέζιο που του αρέσει μέσα από την πληθώρα που έχουμε και πολλές φορές καθόμασταν δίπλα σε αυτόν που έπαιζε και το ζούσαμε πραγματικά μαζί του” μας είπε ο Κώστας Κόκλας, μέλος της Λέσχης Φίλων Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Ζακύνθου.
Αν και οι νέες γενιές έχουν στραφεί ολότελα στην τεχνολογία, μέσα από τα tablets και τα smart phones, τα επιτραπέζια προσφέρουν κάτι που καμία τεχνολογία δεν μπορεί: την προσωπική επαφή. Ο Άκης Ιωσηφίδης, ένα από τα νέα μέλη της λέσχης, μας τόνισε πως στόχος του είναι να γνωρίσει ο κόσμος την ποικιλία των παιχνιδιών πρόσθεσε “Είναι μεγάλο κίνητρο να μάθουν οι νέοι πως πέρα από τα κλασικά παιχνίδια ,όπως η monopoly, υπάρχουν παιχνίδια για όλα τα γούστα. Παιχνίδια ιστορίας, επιστημονικής φαντασίας, παιχνίδια στρατηγικής ή παιχνίδια απλά για να περάσεις καλά”.
Η Λέσχη λειτουργεί τα τελευταία χρόνια και ξεκίνησε από την ιδέα δύο φίλων. Πλέον υπάρχουν περίπου 15 ενεργά μέλη που περιμένουν όποιον αγαπά να παίζει επιτραπέζια να τους ακολουθήσει. Ας μην ξεχνάμε ότι μέσα από τα επιτραπέζια γινόμαστε ξανά παιδιά, αυτοσχεδιάζουμε, εξάπτουμε τη φαντασία μας, ακονίζουμε το μυαλό μας και ξεφεύγουμε για κάποιες ώρες από την ρουτίνα και το άγχος της καθημερινότητάς μας.