Διεργασίες και ανακάτωμα

Αναλύσεις και ζυμώσεις, ανταλλαγές απόψεων μέχρι και… αλλαγή κυβέρνησης περιλαμβάνουν οι μαζώξεις με ατζέντα την πολιτική που καταγράφονται τελευταία σε face και ουζερί της πόλης. Ορισμένες είναι η αλήθεια ότι αποτελούν πολιτικά στέκια. Σε αυτές λοιπόν, πέρα από συζητήσεις, γίνονται κάποιες φορές και τρελές πλάκες!
Κι εδώ αρχίζουν τα πράγματα να μπερδεύονται. Κάποιοι που πιθανόν έχοντας χάσει κάθε ίχνος χιούμορ, ότι ακούνε το παίρνουν τοις μετρητοίς. Και δεν το κρατάνε για τον εαυτό τους, αλλά το πουλάνε κιόλας ως “αποκλειστική πληροφορία”.
Κάπως έτσι φτάνουμε στα διάφορα ευτράπελα που ακούμε τις τελευταίες ημέρες περι αξιοποίησης διαφόρων προσώπων σε εκλόγιμες θέσεις κάθε προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης στο νησί μας. Και μάλιστα ότι είναι οι καλύτεροι και αναντικατάστατοι. Αφήστε που ορισμένοι φροντίζουν να ανακοινώνουν και συνεργάτες οι οποίοι δεν ξέρουν τίποτα για το… φόνο. Για δε εκείνους που αγνοούν πως πλέον τα χρίσματα δεν είναι της μόδας και δεν συνηθίζεται να μοιράζονται, κουβέντα να γίνεται. Όσο, δε, για τους άλλους ας έχουν και στο πίσω μέρος του μυαλού τους, πως τη στάση των νυν και πρώην πολιτευτών, στελεχών και βουλευτών του χώρου τους στο πόσο εύκολα θα παραδώσουν μερίδιο από την κομματική πίτα;.
Άλλωστε δεν είναι και λίγοι αυτοί, όπως και το πώς διαχρονικά συμπεριφέρθηκαν σε περιπτώσεις αποκλεισμών τους. Υψηλή τέχνη η πολιτική και όσοι επιχείρησαν να την κάνουν με κουτσομπολιά και κουβέντες του καφενείου κάηκαν…

φωτο: zougla.gr