Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών || Η Ζάκυνθος ξεχώρισε σε προτάσεις και παρουσία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η ετήσια Γενική Συνέλευση του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, με τη Ζάκυνθο να δίνει βροντερό παρόν και να χειροκροτείται από όλα τα μέλη του.
Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης εξελίχθησαν σε πνεύμα συνεργασίας και σύμπνοιας και οι αποφάσεις που ελήφθησαν ομόφωνα είναι σημαντικής σημασίας για το μέλλον του Δικτύου, την πορεία του, το ρόλο και τη βιωσιμότητα τους. Γυναικεία επιχειρηματικότητα είναι λέξεις που τα τελευταία χρόνια τις συναντούμε πολύ συχνά στην καθημερινότητά μας. Οι λέξεις αυτές ουσιαστικά προσδιορίζουν μια σύγχρονη πραγματικότητα την οποία βλέπουμε να εδραιώνει την παρουσία της όλο και περισσότερο και να γίνεται αντικείμενο επιστημονικής μελέτης και σχολιασμού.

Σε ότι αφορά τη Γενική Συνέλευση όλα τα μέλη των Επιμελητηρίων έκαναν τις δικές τους προτάσεις για την εξέλιξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και όχι μόνο. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η δυνατότητα για πιστοποίηση παραδοσιακών τοπικών προϊόντων, για την ισότητα και την ποσόστωση στις εκλογές, για τις συντάξεις χηρείας, τις δράσεις και προγράμματα.
Τα μέλη του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών έδωσαν πολλά συγχαρητήρια στην συμμετοχή της Ζακύνθου για τις πρωτοποριακές ιδέες, αλλά και προτάσεις που ανέπτυξε στην ομιλία της, η Γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου Νίκη Μαλαφούρη.
“H γυναίκα και δει η επιχειρηματίας, στήριξε και κράτησε μέσα στη κρίση σε ισορροπία την οικονομία, την οικογένεια, το νοικοκυριό και την γνώση, διότι εκτός από όλα τα ανωτέρω σπουδάζει, διαβάζει, δουλεύει και εξειδικεύεται. Σε μια κοινωνία που μεταλλάσσεται είναι ο κρίκος σύνδεσης οικογένειας, γνώσης, επιχειρηματικότητας, οικονομίας και έτσι θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν και οχι σαν ποσόστωση να κλείσουν τα ψηφοδέλτια. Άλλωστε, όταν μιλανε οι γυναίκες και μάλιστα με γνώση και επίγνωση ακούγονται ωραία πράγματα”, μάς δήλωσε η κ. Μαλαφούρη.
Στο σύνολό τους φιλοδοξούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις των γυναικών να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν, αξιοποιώντας τα εθνικά και κοινοτικά προγράμματα, παρέχοντας πληροφόρηση σε θέματα του ενδιαφέροντός τους, οργανώνοντας επιχειρηματικά σχέδια και παρεμβαίνοντας στα κέντρα λήψης αποφάσεων, για μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν την εργαζόμενη γυναίκα σε προβλήματα όπως ο συνδυασμός οικογενειακής ζωής-καριέρας, κ.α.