Σύλλογοι Ξενοδόχων || Συνάντηση γνωριμίας με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή

Συνάντηση γνωριμίας με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ζακύνθου, κ. Μιχάλη Οικονομόπουλο, πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Ξενοδόχων Λαγανά, Αρκαδίων και Ζακυνθίων, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με την Ελληνική Αστυνομία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα θέματα της αστυνόμευσης της Ζακύνθου και ειδικότερα της περιοχής του Λαγανά, του παραεμπορίου, των κλοπών, της επαιτείας και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη της Ζακύνθου.
Οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων επεσήμαναν ότι, πέραν της επέμβασης όπου χρειάζεται και η παρουσία της αστυνομίας είναι καταλυτική για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους τουρίστες, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται και από τα θετικά σχόλια των επισκεπτών.
Για το λόγο αυτό, ζητήθηκε να ισχύσει και για την νέα τουριστική περίοδο του 2019, το πρόγραμμα ενίσχυσης της αστυνόμευσης, προκειμένου αστυνομία και φορείς να προστατεύσουν το τουριστικό προϊόν που τόσο έχει ανάγκη η Ζάκυνθος και για την στήριξη της οικονομίας της. Οι εκπρόσωποι των ξενοδοχειακών συλλόγων, δεσμεύθηκαν ότι θα παρέχουν οποιαδήποτε εξυπηρέτηση ζητηθεί, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, στηρίζοντας το έργο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου.
Υπενθυμίζεται πως για τους περισσότερους όταν μιλάμε για Λαγανά το μυαλό τους πάει σε ένα μέρος όπου μαζεύονται χιλιάδες ξένοι επισκέπτες κάθε χρόνο για τις διακοπές τους και διασκεδάζουν στην περιοχή. Είναι, όμως και το μέρος που ταλαιπωρείται από διάφορα περιστατικά που τον δυσφημούν.
Οι επιχειρηματίες της περιοχής κάθε χρονιά ζητούν την συνδρομή της αστυνομίας και την περιμένουν να έχει έντονη παρουσία στον Λαγανά για να αποφευχθούν θλιβερά περιστατικά που κάνουν κακό στο νησί μας και στον τουρισμό.
Κυρίως, έντονος είναι ο προβληματισμός, τις νυχτερινές ώρες, αλλά και τις υποδομές και παροχές που κάθε χρόνο ζητούν αλλά ποτέ δεν έχουν. Περισσότερες περιπολίες από την Αστυνομία, περισσότερα μεικτά κλιμάκια από υπηρεσίες του δημοσίου, περισσότερη συνεργασία όλων μεταξύ τους. Αυτό είναι το αίτημα που καταθέτουν . Θέλουν να αφήσουν πίσω την κακή εικόνα που μέχρι σήμερα διαφήμιζε αρνητικά το νησί, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, περιορίζοντας τα χρόνια προβλήματα της παραβατικότητας που κάνουν την εμφάνισή τους, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Όλα αυτά δημιουργούν την ανάγκη για αλλαγή πολιτικής σε μία τουριστική περιοχή από την οποία ξεκίνησε ο τουρισμός στο νησί μας.