Εκδήλωση Τ.Ε. Ζακύνθου || Παρακαταθήκη η πορεία του ΚΚΕ στην κοινωνία

Την επιθυμία η 100η επέτειος του ΚΚΕ να αφήσει μια ακόμα πολύτιμη παρακαταθήκη στη συγκλονιστική πορεία μετάβασης στο νέο αιώνα ο οποίος θα συμπέσει με τις νέες επαναστατικές εφόδους της εργατικής τάξης, εξέφρασε το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Αρβανιτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Τ.Ε. Ζακύνθου του ΚΚΕ με θέμα “Πολιτικές εξελίξεις: Η πρόταση του ΚΚΕ”.

“Από τα 100 χρόνια δράσης και ζωής του ΚΚΕ βγαίνει μια τεράστια πείρα όχι μόνο σε ότι αφορά την προσφορά, τους αγώνες, τις θυσίες αλλά βγαίνει μια τεράστια ασπίδα που μας ανοίγει τον δρόμο για το τι πρέπει να γίνει σήμερα. Διότι έχουν χρεοκοπήσει όλες οι θεωρίες που έλεγαν ότι ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει καλύτερος, να μετεξελιχθεί. Όλα έδειξαν ότι είναι ψέματα, καλλιεργούν φρούδες ιδέες στον λαό και ο μοναδικός δρόμος είναι η καθημερινή πάλη συνδεδεμένη με την ανατροπή και τον σοσιαλισμό” ανέφερε το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Αρβανιτάκης και πρόσθεσε “Και στις σημερινές συνθήκες οργανώνουμε καθημερινά την πάλη έχοντας οδηγό αυτό τον στόχο και δίνουμε την μάχη για τα προβλήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας. Ιδιαίτερα ετοιμαζόμαστε να δώσουμε νικηφόρα την μάχη που έχουμε μπροστά μας, δηλαδή τις δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές που νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να γίνει συμπόρευση ενός μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού με το ΚΚΕ. Μια συμπόρευση σε μια γραμμή πάλης και ρήξης και ανατροπής ακόμα και από έναν κόσμο που δεν συμφωνεί σε όλα με το ΚΚΕ. Ιδιαίτερα ένας κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι είναι αριστερός. Καλούμε τον κόσμο να συμπορευτεί μαζί μας καθώς και ένας άλλος κόσμος που αισθάνεται ριζοσπάστης και νομίζει ότι κάτι μπορεί να κάνει”.
Από τη μεριά του ο Γραμματέας Τομεακής Επιτροπής Ζακύνθου ΚΚΕ Παναγιώτης Στρούζας προσθέτει “Ως νησί μας ενδιαφέρει το μεγαλύτερο κομμάτι που ασχολείται με τον τουρισμό με πάνω από 20,000 ξενοδοχοϋπαλλήλους και με άλλους εργαζόμενους που σχετίζονται με τον τουρισμό να συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα ενίσχυσης του κόμματος της εργατικής τάξης προκειμένου να υπάρχει μια πίεση και για τις συλλογικές συμβάσεις και για τα ασφαλιστικά εργατικά λαϊκά δικαιώματα».