“Κίνηση Κοινωνικής Προσφοράς” || Διανομή ρουχισμού σε όσους έχουν ανάγκη

Σε μια εποχή που κυριαρχεί η αβεβαιότητα σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες είναι οι πλέον ευάλωτες σε κάθε αλλαγή. Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει πολλά νοικοκυριά κατά την περίοδο που διανύουμε, η οποία χαρακτηρίζεται από ραγδαία αύξηση των φτωχών, των ανέργων, των ηλικιωμένων και όσων παρακολουθούν την κίνηση των κάδων ώστε να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την επιβίωση τους.
Την ίδια στιγμή αθόρυβα αλλά απόλυτα αποτελεσματικά συνεχίζει τις δράσεις της για το συνάνθρωπο η Εθελοντική Ομάδα “Κίνηση Κοινωνικής Προσφοράς, Τώρα” σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Ζακύνθου. Οι μεγάλες ανάγκες συμπολιτών μας είναι αναρίθμητες και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι πολλοί είναι αυτοί που προσέρχονται σε κάθε κάλεσμα διανομή ρουχισμούς και φεύγουν με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο.

Μια τέτοια δράση πραγματοποιήθηκε σήμερα -09.10.2018- στα γραφεία της στο Κοινοτικό Γραφείο Γαιτανίου όπου έγινε διανομή ρουχισμού, για τις ευπαθείς οικογένειες.
“Υπάρχουν ρούχα παιδικά, γυναικεία, ανδρικά και όσοι ήρθαν πήραν αυτά που χρειάζονται. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός αλλά η μόνη προϋπόθεση είναι να τους κάνουν. Να μην παίρνουν δηλαδή πράγματα που δεν θα χρησιμοποιήσουν γιατί πολύ απλά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος. Οι δύσκολες, κατά κοινή, ομολογία οικονομικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, επιβάλλουν ένα ενισχυμένο ρόλο στην κοινωνική πολιτική. Δεν πρέπει να νιώθουν μειονεκτικά.

Αυτό το συναίσθημα το έχουμε όταν κάνουμε κάτι κακό εις βάρος των άλλων και όχι όταν με το κεφάλι ψηλά πηγαίνουμε σε ένα ανοιχτό μπαζάρ ρούχων. Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή μας την ανθρώπινη δράση. Επόμενη δράση μας είναι η συλλογή τροφίμων για τους συνανθρώπους μας που αυτές οι Αγιες μέρες είναι δύσκολες. Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι έχουμε κάτι μικρό να προσφέρουμε” δήλωσε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Διονύσης Γεωργάνος.

Η όλη δράση γίνεται με σεβασμό και εχεμύθεια για την προστασία των οικογενειών και κυρίως των παιδιών. Η ενημέρωση στις οικογένειες ξεκινά κυρίως μέσα από τα σχολεία. Τα μέλη της κίνησης κοινωνικής προσφοράς επικοινωνούν με καθηγητές και διευθυντές σχολείων που γνωρίζουν ποιο παιδί έχει μεγαλύτερη ανάγκη και με αυτόν τον τρόπο προωθούν τις δράσεις τους.

Η Κίνηση Κοινωνικής Προσφοράς βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική δράση κάθε μορφής: από την προσφορά ειδών ή χρημάτων, μέχρι την προσφορά σε εργασία, ανάλογα με τις ανάγκες συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Γι αυτό και η συνεισφορά όλων είναι πάρα πού σημαντική.