Δημοτικο Θεατρο || Στόχος η πρώτη παράσταση να ανεβεί το Απρίλη του 2019

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής του έργου του νεοαναγειρόμενου Δημοτικού Θεάτρου, τις εγκαταστάσεις του οποίου επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Δήμαρχος Ζακύνθου, συνοδευόμενος από το Προϊστάμενο των τεχνικών Υπηρεσιών Διονύση Τουρκάκη. Η διαδικασία προχωράει όσο πιο γρήγορα γίνεται, ενώ στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένου του αναβατορίου και του εξοπλισμού, μέχρι τον Μάρτη ή τον Απρίλιο του 2019 που είναι και η τελευταία προθεσμία.
“Είναι η μέρα της Ζακύνθου, του νησιού, του πολιτισμού. Επιτέλους αποκτά έναν χώρο πολιτισμικό που πραγματικά θα γίνονται όλες οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, προγράμματα, φεστιβάλ και άλλα”, είναι οι πρώτες δηλώσεις του Δήμαρχου κ. Παύλου Κολοκοτσά και προσθέτει “Έχουμε τελειώσει τα κτιριακά και τον ηλεκτροφωτισμό. Είναι σε εξέλιξη η προμήθεια του αναβατορίου που το τροποποιήσαμε. Ήταν για 7 άτομα και το βάλαμε για 22 για να υποδεχθούμε την Λυρική Σκηνή. Την εβδομάδα εγκαινιών που πιστεύω να είναι το πρώτο τρίμηνο του 2019 ελπίζω να έρθει και η Λυρική Σκηνή. Επίσης προχωράει η προμήθεια εξοπλισμού, καθισμάτων, ήχου και τα υπόλοιπα. Ο εργολάβος μου υποσχέθηκε ότι ο προαύλιος χώρος μπροστά και πίσω θα έχει τελειώσει με ειδικά πεζοδρόμια και προσβάσεις για τους ΑΜΕΑ ώστε όλοι να θαυμάσουν το θέατρο”.

Ο κ. Κολοκοτσάς υπενθύμισε επίσης ότι είναι ένα έργο που σχεδιάστηκε πριν 20 χρόνια και τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί για να αποτελέσει πολιτιστικό σημείο αναφοράς για τη Ζάκυνθο.
“Είμαι ευτυχής διότι αυτό το σχεδίασαν πριν 20 χρόνια επί δημαρχίας Αγαλιανού. Θεμελιώθηκε το 2017 με έναν προυπολογισμό που υπήρχε. Μετά από έναν αγώνα τεσσάρων ετών που κάναμε σαν Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και την Διαχειριστική Αρχή γιατί αυτοί διαχειρίζονται τα χρήματα, είναι πράσινο ταμείο, φτάσαμε στο παρά πέντε να ολοκληρώσουμε ένα πολιτισμικό κέντρο και να μην απενταχθεί το έργο γιατί αγωνιούσαμε για αυτό το θέμα, επειδή αυτό είναι ευρωπαϊκό πρόγραμμα και το τελευταίο όριο μας είναι ο Απρίλιος του 2019”.
Από την μεριά του, ο μηχανικός και εκπρόσωπος της εταιρίας «ΑΡΧΙΚΟΝ» που είχε αναλάβει την κατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου Γιάννης Καργαδούρης ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την πρόοδο των εργασιών.

Μάλιστα, σχολίασε πως “Και εμείς είμαστε ευτυχείς που παραδίδουμε ένα έργο με ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις. Θεωρώ ότι θα είναι ένα έργο άρτιο τεχνικά τουλάχιστον και το οποίο ελπίζω να το απολαύσουν οι δημότες και κάτοικοι της Ζακύνθου. Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με τον Δήμο και τις τεχνικές υπηρεσίες και με την εταιρία που έχει αναλάβει να κάνει την εγκατάσταση του φωτισμού και του ήχου. Συνολικά πιστεύω ότι θα είστε στην θέση τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο το αργότερο να έχετε την πρώτη σας παράσταση”.
Ο χρόνος τρέχει για να ολοκληρωθεί το θέμα της τοποθέτησης του αναβατορίου αλλά και της προμήθειας του απαιτούμενου εξοπλισμού, ούτως ώστε το Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου να μπορέσει μέχρι τον Απρίλη να προλάβει όλες τις προθεσμίες και να κοσμήσει το νησί μας.