Πρόταση Open Mall || Μια θετική δράση αρκεί να μην μείνει στα λόγια

Ως μια θετική κίνηση θεωρούν το Open Mall οι επιχειρηματίες της πόλης της Ζακύνθου, αφού αναφέρουν ότι θα αναβαθμιστεί η αγορά και θα γίνει πιο ελκυστική για τους πολίτες. Πρόκειται για μια κίνηση που αφορά πολλούς κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως η Τερτσέτη, η Φωσκόλου, η Ταβουλάρη αλλά και την Πλατεία Αγίου Μάρκου και Αλεξάνδρου Ρώμα. Η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, η τοποθέτηση φωτισμού, παγκακιών και πεζόδρομων σε διάφορα σημεία είναι μια θετική κίνηση σύμφωνα με τους εμπόρους που υποστηρίζουν την δημιουργία ενός Ανοιχτού Εμπορικού Κέντρου. Ιδιαίτερα για το καλοκαίρι, η αγορά της πόλης θα μπορούσε να πάρει μεγάλη πνοή και να γίνει πιο φιλικά προσβάσιμη προς όλους όσους θέλουν να κάνουν μια βόλτα προς τα μαγαζιά και να κοιτάξουν τις βιτρίνες.

Διστακτικοί για την υλοποίηση
Όσον αφορά την υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης, οι επιχειρηματίες παραμένουν διστακτικοί, αφού θεωρούν ότι ναι μεν ως ιδέα είναι εξαιρετική αλλά αμφιβάλλουν αν θα μπορέσει να πάρει «σάρκα και οστά». Όπως σχολιάζουν, θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αποτελέσματα. Όπως πάντως τονίζουν όλοι, ότι γίνεται για την πόλη και τα μαγαζιά είναι καλό, αφού μπορεί να αναβαθμίσει την αγορά και να της δώσει την πνοή που χρειάζεται.
Οι επιχειρηματίες είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν στην υλοποίηση του εγχειρήματος και να συνεισφέρουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, ώστε να μπορέσει να αλλάξει το σκηνικό της πόλης της Ζακύνθου και να την κάνει πιο φιλική προς τους καταναλωτές που την επισκέπτονται από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΑΠΟΨΕΙΣ…
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΛΕΣΣΑΣ

“Είναι κάτι που αν όλοι βοηθήσουμε γιατί πρέπει να συμμετάσχουμε, θα αλλάξει η ποιότητα και η εικόνα της πόλης μας. Και για τους επαγγελματίες, τους κατοίκους και για τους φιλοξενούμενους ξένους που θα έρχονται και θα επισκέπτονται την πόλη. Είναι κάτι που θα έπρεπε να το κάνουμε πιο νωρίς. Τώρα που παρέχει Ε.Ε. και το ΕΣΠΑ πρέπει να βοηθήσουμε να γίνει το Open Mall για την αναβάθμιση της πόλης και του εμπορικού επαγγελματικού δρόμου”

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
“Θεωρώ ότι είναι θετική αυτή η δράση και πιστεύω πρέπει να υλοποιηθεί. Θεωρώ ότι θα κάνει την αγορά μας να φαίνεται ποιο ομοιογενής και ομοιόμορφη. Είναι θετική σκέψη και ελπίζω ότι όλα αυτά τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε σχέδια, σε πλάνα και σχεδιαγράμματα να υλοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο και το συντομότερο δυνατόν. Σίγουρα θα βοηθήσει και θα κάνει πιο ελκυστική την πόλη μας στον επισκέπτη και θα τονώσει την αγοραστική κίνηση. Θα μπαίνεις πιο εύκολα στην ατμόσφαιρα της αγοράς που σήμερα δεν υπάρχει, είναι κατακερματισμένη η αγορά και θα βοηθήσει στην κίνηση στην πόλη”

ΆΝΝΑ ΣΤΥΛΙΑΝΕΣΗ
“Είναι πολύ ωραίο σαν ιδέα. Ιδέες έχουμε πολλές και ωραίες, μόνο που δεν πραγματοποιούνται. Ας μην πω πάλι για το θέμα της Φωσκόλου που δεν γίνεται ποτέ τίποτα τόσα χρόνια. Αυτό είναι κάτι που μου φαίνεται πολύ ονειρικό αλλά μακάρι να γίνει πραγματικά. Σίγουρα βοηθάει γιατί βλέποντας και άλλες πόλεις φτιαγμένες όμορφα, για παράδειγμα ο Βόλος που έχει πεζόδρομους έχει πολύ κόσμο που κατεβαίνει και περπατάει και είναι καλό για τα μαγαζιά”