Την ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο

Στην λήψη μιας πολύ σημαντικής απόφασης για τα εκπαιδευτικά δεδομένα της Ζακύνθου προχώρησε χθες στην έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία αφορά στην ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου.
Μια δομή που ενώ υπάρχει σε πολλούς νομούς της χώρας, απουσίαζε από τη Ζάκυνθο στερώντας τη δυνατότητα από τους αποφοίτους του Ειδικού Δημοτικού και του ΕΕΕΕΚ να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Με την ίδρυση αυτής της δομής και την επάνδρωση με ειδικούς επιστήμονες θα μπορέσουν πραγματικά να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους.

Όσον αφορά στο θέμα της στέγασής του, αυτή θα γίνει στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ δεδομένου ότι υπάρχουν έτοιμα εργαστήρια που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες. Από εκεί και πέρα δεν απομένει άλλο παρά να υποβληθεί η συγκεκριμένη πρόταση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε δια μέσω Υπουργείου Παιδείας να ικανοποιηθεί.
“Η πρόταση διαμορφώθηκε από την Επιτροπή Παιδείας. Είναι μια δομή που δεν υπάρχει στη Ζάκυνθο. Σε άλλους νομούς υπάρχει και είναι σημαντική. Πήραμε ομόφωνα την απόφαση και θα την αποστείλουμε στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και αναμένουμε το Υπουργείο Παιδείας άμεσα να προβεί στην ίδρυση της νέας σχολικής μονάδας. Μετά την επίσημη ίδρυση της περιμένουμε από την επόμενη σχολική χρονιά ενδεχομένως με προσωπικό και οργανόγραμμα να επανδρωθεί. Η απόφαση που πήραμε είναι στεγαστεί στην υπάρχουσα σχολική μονάδα του ΕΠΑΛ στον Άγιο Κήρυκα. Παρουσία των διευθυντών του κ. Δρόσου και του κ. Αβούρη είδαμε ότι υπάρχει χώρος που μπορεί να στεγάσει την συγκεκριμένη δομή” δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Κόκλας.
Από τη μεριά του και ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Ρουχίτσας σχολίασε πως “Είναι μια δομή που πρέπει να δημιουργηθεί στο νησί. Είναι μια ευκαιρία που πρέπει να αρπάξουμε σαν Δήμος, να στείλουμε το έγγραφο στο Υπουργείο και να γίνει η σύσταση του σχολείου και από εκεί και πέρα να στεγαστεί στον χώρο που έχει επιλεγεί και τα παιδιά που έχουν ειδικές ικανότητες να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν σε ένα χώρο που θα αναπτύξει τις ικανότητες τους και θα τους βελτιώσει να γίνουν απολύτως λειτουργικά στην κοινωνία”.

Το θέμα των υπαρχόντων προβλημάτων στα σχολεία έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ακτύπης επισημαίνοντας πως “υπάρχει ένα θέμα που μας απασχολεί για την Δερματούσα, είμαστε στο θα θα θα. Και ερχόμαστε σε ίδρυση ενός νέου σχολείου που δεν πιστεύω να υπάρχει Δημοτικός Σύμβουλος διαφωνεί, αλλά καλό θα είναι να λύσουμε τα προβλήματα στα υπάρχοντα σχολεία”.
Τέλος και ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Μουζάκης πρόσθεσε ότι “νέα δομή δημιουργείται είναι θετική και αποδεκτή. Το θέμα είναι ότι αυτές οι δομές οι οποίες όλοι συναινούν για να φτιαχτούν, να είναι κτιριακά κατάλληλες εφαρμόσιμες. Όταν λέμε να πάμε μια νέα δομή που δημιουργείται σε ένα κτίριο που έχουν κάνει αίτηση ότι πέφτουν οι σοβάδες και δεν μπορούμε εμείς σαν δήμος να ρίξουμε τις σοβάδες, τι απόφαση θα ληφθεί. Δεν μπορούμε να λέμε ότι θα φτιάξουμε μια καινούργια σχολική δομή σε ένα κτίριο που είναι ακατάλληλο για τις ήδη υπάρχουσες συνθήκες του σχολείου”