Για το λαχείο μας

Τα τόσο εγκωμιαστικά στοιχεία που παρατίθενται αναφορικά με την αλλαγή του προφίλ στον τουρισμό μας και το γεγονός ότι η Ζάκυνθος αποτελεί για πολλούς και διάφορους λόγους την πρώτη επιλογή των Πολωνών μόνο χαρά και ικανοποίηση μας γεμίζει. Δεν είναι εύκολο από τη μια στιγμή στην άλλη να αποκτά ένας τόπος τέτοια εμβέλεια με εγκωμιαστικά λόγια τόσο για τις ομορφιές του, τους ανθρώπους του και τα προϊόντα της γης του.
Σίγουρα μία τέτοια προβολή είναι αντάξια του τόπου μας και των χαρισμάτων του, αρκεί να το καταλάβουμε και να τον προστατεύσουμε. Δεν πρέπει όμως να εφησυχάσουμε με τα όντως καλά και κολακευτικά λόγια. Ούτε πολύ περισσότερο με τους αριθμούς των αφίξεων, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί όλους αυτούς τους μήνες. Είναι χιλιοειπωμένο το πόσο ευπαθές προϊόν είναι ο τουρισμός.
Αυτό το γεγονός καταδεικνύει τη μεγάλη επιθυμία της Πολωνικής πλευράς για στενή και μακρόχρονη συνεργασία με το νησί μας, σε θέματα αγροτικού τομέα και όχι μόνο.
Το σπουδαιότερο είναι πως, από ολόκληρη την Ελλάδα, ο αγαπημένος προορισμός των Πολωνών τουριστών είναι η Ζάκυνθος, που αγαπούν γιατί όπως ομολογούν, το νησί αυτό είναι ο καθρέφτης όλης της Ελλάδας. Όμως τα προβλήματα είναι εδώ και τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Αυτό πρέπει να μας ανησυχεί. Ας καθίσουν, επιτέλους, όλοι να συζητήσουν τι πρέπει να αλλάξει. Για το αύριο αυτού του λαχείου που μας έτυχε και που λέγεται τουρισμός.