Αλληλεγγύη για τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ από τις “Μανώλιες”

Εκδήλωση προσφοράς στο ΚΔΑΠμεΑ “Ιωάννης Βαρδακαστάνης” διοργάνωσε με αφορμή την 3η Δεκέμβρη ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και στα πλαίσια δραστηριοτήτων κοινωνικής αλληλεγγύης, προσφοράς και εθελοντισμού ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Μανώλιες”.
Μέλη και φίλοι του συλλόγου μαγείρεψαν και με πολύ σεβασμό στις ιδιαιτερότητες των ΑΜΕΑ πρόσφεραν χαρά και αγάπη στους φιλοξενούμενους και τους γονείς τους. Συγκέντρωσαν τρόφιμα μακράς διαρκείας, νερά, αναψυκτικά, ρουχισμό, και είδη που βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου.
Η εκδήλωση αυτή βοήθησε να κατανοήσουν πως ένας άνθρωπος που έχει κάποια αναπηρία εναρμονίζεται με το σύνολο και πως μπορεί να συμμετέχει σε διάφορες δραστηριότητες, χωρίς να ζει απομονωμένος και αποκομμένος από τη ζωή. Έμαθαν να αντιμετωπίζουν αυτή τη διαφορετικότητα των ανθρώπων με αγάπη, σεβασμό, κατανόηση, προβληματιζόμενοι για το πως μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους με αναπηρία.

Στο πλαίσιο αυτό άψογη υπήρξε η συνεργασία με τις υπεύθυνες του ΚΔΑΠ μεΑ “Ιωάννης Βαρδακαστάνης” Γεωργία Σαρακίνη και Διονυσία Μαρούδα. Τo ίδιο με τους μουσικούς, Θοδωρή Λειβαδά και Σταμάτη Φιλιακό αλλά και τους τραγουδιστές Σταύρο Χριστοδουλόπουλο, Νίκο Κλάδη και Δημήτρη Θεοδόση για την ανιδιοτελή συμμετοχή τους, προσφέροντας μια μουσικοχορευτική ευχάριστη νότα, η οποία ζωγραφίστηκε στο χαρούμενο πρόσωπο των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Πολλές και οι ζακυνθινές επιχειρήσεις που στο κάλεσμα τους ανταποκρίθηκαν θετικά.
Από εκεί και πέρα δεν αρκέστηκαν μόνο σε αυτό, αφού στα πλαίσια των δράσεων του Συλλόγου αποφάσισαν να επικοινωνήσουν στην τοπική κοινωνία της Ζακύνθου ότι οι εκεί εργαζόμενες στηρίζουν αυτά τα παιδιά με όλη τη δύναμη της ψυχής τους προσφέροντας βοήθεια, αγάπη, φροντίδα και δημιουργικό χρόνο στην καθημερινότητας τους, αλλά σε κάποιες πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις. Όμως, υπάρχουν ανάγκες πιο πρακτικές σε αντικείμενα που μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινότητα κάποιων συνανθρώπων μας που τα χρειάζονται. Για αυτό όπως δήλωσε ο Πρόεδρός του Ντίνος Κωστάκης “Μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης, προσφοράς και ελπίδας είναι το κάλεσμα που απευθύνει ο σύλλογος μας για την συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας (κονσέρβες, γάλατα κλπ), νερά, αναψυκτικά, απορρυπαντικά πλυντηρίου ρούχων, ρουχισμός. Η συλλογή γίνεται για οικογένειες που έχουν άμεση ανάγκη επισιτισμού, σύμφωνα με ενημέρωση από την Προϊσταμένη του ΚΔΑΠ μεΑ “Ιωάννης Βαρδακαστάνης””. Η συγκέντρωση ειδών θα γίνεται στο Μαντολατοποιείο Αγγελικής Κοτσώνη (δίπλα από το Μητροπολιτικό Μέγαρο) ή απευθείας στο Κέντρο Δημιουργικής απασχόλησης στο Ρομίρι.