Υπάρχει διάθεση;

Το ότι χειμωνιάζει δεν σημαίνει κάτι αφού εξακολουθούν να είναι επικίνδυνες, ιδιαίτερα στο δρόμο του αεροδρομίου και Καλαμακίου – Λαγανά, κάποιες οδηγικές επιδείξεις που καταγράφονται και δείχνουν ότι τελικά μυαλό δεν βάζουμε, όσων ετών κι αν φτάσουμε. Δεν έφτανε το κυκλοφοριακό χάος που έχουμε στους δρόμους, έχουμε και τις μαγκιές κάποιων οδηγών που νομίζουν ότι είναι στον καναπέ τους βυθισμένοι σε virtual reality.
Γιατι δεν είναι δυνατόν να κινούνται στην οδό, οικογένειες σε αυτοκίνητα και από πουθενά να βλέπουν το χάρο με τα μάτια τους να τους απειλεί επειδή κάποιοι την έχουν δει Σουμάχερ. Η επιλογή πάντως των συγκεκριμένων σημείων όπου διασταυρώνονται σχεδόν πέντε δρόμοι, οι πεζοί δεν έχουν τρόπο να το διασχίσουν και δίπλα βρίσκεται ποτάμι, δείχνει ότι και στην οδήγηση, η παιδεία και η καλλιέργειά της νοσούν. Και πως δεν υπάρχει ελπίδα, αφού την βασική αιτία για μια σειρά κινδύνους αποτελούν και όσοι τεστάρουν τις δυνατότητές τους στο δρόμο του αεροδρομίου εκεί που πολίτες διέρχονται ανυποψίαστοι από τα σημεία και βρίσκονται ξαφνικά να οδηγούν ανάμεσα στους συναγωνιζόμενους, και πεζούς που ξεπετιούνται από διάφορα σημεία με κινητά που βιντεοσκοπούν τους αγώνες.
Οι αρμόδιες αρχές ζητούν έγγραφες καταγγελίες πολιτών… Δηλαδή ο πολίτης επώνυμα να καταγγέλλει κάποιον, για παράβαση καθήκοντος; Και τελικά τι βγαίνει; Ο πολίτης, ο οικογενειάρχης, είναι ασφαλής; Ή μήπως τις επισημάνσεις τις εκλαμβάνουν ορισμένοι ως κριτική στο έργο τους; Το θέμα είναι να αναλογιστεί ο καθένας τις όποιες ευθύνες του. Οι λύσεις όμως θέλουν διάθεση και συνεργασία. Υπάρχουν;

φωτο: YouTube