Στο επίκεντρο της νέας ψηφιακής επανάστασης τα ξενοδοχεία

Οι κυρίαρχες παγκόσμιες τάσεις που διαμορφώνουν και θα καθορίσουν το μέλλον της φιλοξενίας στην Ελλάδα, τα νέα ψηφιακά κανάλια πώλησης και διάθεσης του ξενοδοχειακού προϊόντος και οι νέες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο, ήταν τα κύρια σημεία τα οποία αναδείχθηκαν στο 2ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας που διοργάνωσε το Ξ.Ε.Ε., στο πλαίσιο της Έκθεσης XENIA.
Η Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, κ. Χριστίνα Τετράδη, σε δηλώσεις της, εστίασε στην μέχρι τώρα προσφορά του ξενοδοχειακού κλάδου στην οικονομία της χώρας, αλλά και στον σημαντικό ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει στο μέλλον, με βάση τους πέντε άξονες που σηματοδότησαν εξ΄ αρχής το Φόρουμ:
“Έχουμε κάθε λόγο, όχι μόνο ως επιχειρηματίες, αλλά πρωτίστως ως ενεργοί πολίτες, να βγούμε μπροστά για να διεκδικήσουμε μια Νέα Ελλάδα που θα στηρίζεται πάνω στη Δημιουργικότητα, την Εξωστρέφεια, τη Συνεργασία, την Αμεσότητα και την Αλληλεγγύη. Είναι πέντε πυλώνες πάνω στους οποίους ο τουρισμός έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής και πάνω σε αυτούς μπορεί να στηριχτεί το νέο όραμα της χώρας μας για τον 21ο αιώνα”.
Στόχος του Φόρουμ, το οποίο καταξιώνεται πλέον ως ο κορυφαίος θεσμός διαλόγου, ενημέρωσης, πληροφόρησης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας στην Ελλάδα, ήταν η πρόσβαση του ξενοδοχειακού κλάδου στους κύριους διαύλους ενημέρωσης για τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.
Τα 4 πάνελ του 2nd International Hospitality Forum πλαισίωσαν κορυφαίοι επιχειρηματίες, ξένοι και Έλληνες ειδικοί, εξέχουσες προσωπικότητες της ακαδημαϊκής κοινότητας καθώς και εκπρόσωποι διεθνώς αναγνωρισμένων συμβουλευτικές εταιρειών.
Τις εργασίες του Φόρουμ, παρακολούθησαν εκπρόσωποι των κύριων φορέων του τουρισμού, 500 και πλέον ιδιοκτήτες και στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, που είχαν άμεση επαφή και ενεργό διάλογο με εκπροσώπους κορυφαίων brands (Google, Expedia Group), μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων (Four Seasons, Hilton, AccorHotels, Sani/Ikos Group, κα), της ακαδημαϊκής κοινότητας (École Hôtelière de Lausanne) και του χώρου των συμβουλευτικών επιχειρήσεων (ReviewPro, Phocuswright, 25hours Hotels).
Χαιρετισμό στο 2ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας απηύθυνε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, η οποία αναφέρθηκε στις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και στις νέες επενδύσεις στον κλάδο. Παρών στο Φόρουμ ήταν και ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατία, κ. Μάνος Κόνσολας.