Μεικτή Χορωδία Καρδίτσας || Ταξίδεψε το κοινό σε μουσικά ακούσματα

Μια υπέροχη μουσική εκδήλωση από την ιστορική, μεικτή Χορωδία Καρδίτσας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο απολαμβάνοντας εξαιρετικά έργα του ελληνικού και παγκοσμίου ρεπερτορίου, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου ορχηστρών και χορωδιών Νίκου Ευθυμιάδη.
Την εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, ο Δήμος Ζακύνθου, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Μουσικό, ο Ο.Δ.Α.Ζ. και ο Σύλλογος “Το Όνειρο του Παιδιού” παρουσίασε ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας, o οποίος απήγγειλε Φώσκολο.
Ο διακεκριμένος μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει διεθνής καριέρα, καθώς έχει διευθύνει δεκαετίες πολυφωνικές χορωδίες ερμηνεύοντας ένα μεγάλο ρεπερτόριο Ελληνικής και Ξένης Μουσικής, αναφέρθηκε στην παρουσία του στη Ζάκυνθο και δήλωσε “Είναι ένα πρόγραμμα που έχει όλα τα είδη της μουσικής ελληνική και ξένη. Από το βυζάντιο μέχρι σήμερα. Και αρκετά κομμάτια της ορθόδοξης εκκλησιαστικής μας παράδοσης αλλά και κομμάτια κλασσικά και σύγχρονα. Ο Ούγγο Φοσκολο για μας είναι ιδιαίτερα σημαντικός και έχουμε κάνει δυο πολύ σημαντικά αφιέρωματα στον μεγάλο Ζακυνθινό λόγιο, διανοούμενο και λογοτέχνη και είναι σημαντικό που βρισκόμαστε εδώ και αποτίουμε φόρο τιμής σε αυτόν τον μεγάλο Έλληνα λόγιο και διανοούμενο”.
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Ευθυμιάδης έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες συναυλίες στο εξωτερικό και έχει δημιουργήσει ένα σεβαστό όνομα στον χωρο της χορωδιακής μουσικής της χώρα μας και όχι μόνο.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Κωστάλας μίλησε για τον ερχομό του στη Ζάκυνθο και στάθηκε στην μουσική παράδοση των Ιονίων Νήσων, επισημαίνοντας πως “είναι ένα πανέμορφο νησί και έχω έρθει και άλλες φορές. Ο χώρος είναι πολύ ωραίος και η πλατεία φωτισμένη το βράδυ είναι μαγική. Εγώ χαίρομαι γιατί είδα πάνω στη σκηνή ένα baby brand πιάνο που δείχνει και την μουσική παράδοση των Ιονίων Νήσων”.
Στην εκδήλωση συμμετείχε και ομάδα μουσικών από το Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου που κέρδισε το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων. Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σπύρος Φιορεντίνος τόνισε “Εμείς με χαρά υποδεχόμαστε την χορωδία της Καρδίτσας. Ο κ. Ευθυμιάδης είναι γνωστός στο Πανελλήνιο και όχι μόνο και είμαστε χαρούμενοι που μαζί συνδιοργανώνουμε αυτήν την ημέρα, Κάθε εκδήλωση που γίνεται και δημιουργείται γεννάει εμπειρίες καινούργιες στα παιδιά”.
Να σημειώσουμε ότι εκτός από την εκδήλωση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο διεύθυνσης χορωδίας στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου και συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, διευθυντές χορωδίας, χορωδοί, και καταξιωμένοι μαέστροι. Στο τρίωρο που έγινε αντιμετωπίστηκαν θέματα που αφορούν την τεχνική διεύθυνσης αλλά και θεωρητικά και πρακτικά θέματα της χορωδιακής μουσικής.