Ένταση στο Παναρτεμισιακός – ΑΠΣ Ζάκυνθος – Ήρθε και η αστυνομία στο φινάλε (φώτο)

Αν και η διαφορά στο παιχνίδι ήταν εμφανής, με την Ζάκυνθο να επικρατεί με 5-1 του Παναρτεμισιακού, τα νεύρα ξεκίνησαν από το πρώτο ημίχρονο ανάμεσα στις δυο ομάδες και κλιμακώθηκαν στο β’ μέρος με σχεδόν τρίλεπτη διακοπή μετά το 70′.
Η ένταση ήταν μεγάλη ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων που δεν ηρεμούσαν και μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Μουκουτά στο 70′ υπήρξαν αψιμαχίες εντός αγωνιστικού χώρου με τον διαιτητή Β. Μπέη να προσπαθεί να βάλει τάξη. Οι παίκτες ηρέμησαν από περίπου τρία λεπτά, όμως από τη Ζάκυνθο διαμαρτύρονται ότι οι ξένοι ποδοσφαιριστές δέχθηκαν ρατσιστική επίθεση.
Μάλιστα καλέστηκε και η αστυνομία μετά το τέλος του αγώνα για να ηρεμήσει τα πνεύματα και έτσι δεν σημειώθηκε κάτι περισσότερο.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν εντός αγωνιστικού χώρου ο προπονητής της Ζακύνθου Ογκουστίν Εγκουαβόν είπε: «Το 5-1 ήταν πολύ βαρύ για αυτήν την ομάδα διότι δεν ήταν κακή. Παίξανε με σύστημα. Ήμασταν τυχεροί και σκοράραμε νωρίς. Ήμασταν όμως καλύτερα και πιστεύω αξίζαμε να κερδίσουμε».

Για τα όσα έγιναν εκτός τόνισε:
«Όι άνθρωποι πρέπει ελέγχουν τα συναισθήματα τους. Γιατί αν δεν ελέγξεις τα συναισθήματα σου μπορείς να πεις οτιδήποτε. Θυμάμαι που αποβλήθηκα για όλη τη χρονιά στο Βέλγικο Πρωτάθλημα. Έχασα την ψυχραιμία μου, ήμουν εκνευρισμένος και πρόσβαλα τον διαιτητή και τιμωρήθηκα. Καταλαβαίνω αυτούς τους τύπους που λένε διάφορα πράγματα αλλά τώρα όλα είναι καλά. Να ελέγχουν τα συναισθήματα τους, γιατί το ποδόσφαιρο ενώνει τους λαούς. Σε αυτήν την γενιά δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε λέξεις που δεν είναι αποδεκτές. Δεν είναι καλό, είμαστε όλοι άνθρωποι.