1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων || Ανακοίνωση – «έκπληξη» Στ. Κοντονή για τη Ζάκυνθο

Σημαντικές σε ότι αφορά στις υποδομές της Ζακύνθου ήταν οι ανακοινώσεις που έκανε στο πλαίσιο του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ιονίων Νήσων που στο Αργοστόλι της Κεφαλονιά, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής. Μια από αυτές αφορά σε υποδομές στο νησί που θα λύσουν το πρόβλημα της υπερφόρτωση του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ.

Συγκεκριμένα είπε: «Ήθελα να ανακοινώσω μια μεγάλη επένδυση που θα γίνει στη Ζάκυνθο. Σας ενημερώνω ότι η ΔΕΔΔΗΕ υλοποιεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη Ζάκυνθο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα φόρτου δικτύου. Ενός ενδεχομένου black out. Συγκεκριμένα, θα επαυξήσει τον υποσταθμό της υλοποιώντας έργο συνολικού προυπολογισμού 725.000 ευρώ. Το έργο αυτό περιλαμβάνει αντικατάσταση των δύο μετασχηματιστών που προς το παρόν λειτουργούν παράλληλα, με διπλάσιας ισχύος μετασχηματιστές. Συμπληρωματικά, θα αντικατασταθούν όλα τα μηχανήματα που χρειάζονται για την εγκατάσταση και τη λειτουργία του νέου συστήματος. Ήδη, έχει αναρτηθεί η διακήρυξη διαγωνισμού ανοιχτής διαδικασίας, με ημερομηνία λήξης υποβολής των προσφορών την 29η Νοεμβρίου. Όπως προβλέπεται στη διακήρυξη, η παράδοση του έργου θα γίνει εντός έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Επομένως, η τουριστική περίοδος, χάρη στην κυβερνητική παρέμβαση, θα κυλήσει εντελώς απρόσκοπτα για τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες και τους επισκέπτες της Ζακύνθου».

Επίσης, ο κ. Κοντονής στο ζήτημα των υποδομών αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων, σε ζητήματα καθημερινότητας με αναφορές σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο και συγκεκριμένα αναφέοντας πως «Τα Ιόνια νησιά πάσχουν από υποδομές. Είναι πολύ ενδιαφέρον να ανακοινώνονται οι αιτήσεις για αδειοδότηση ξενοδοχείων και μάλιστα μεγάλων, όταν το δυναμικό αυτών των ξενοδοχείων δε μπορεί να τον εξυπηρετήσει ο βιολογικός καθαρισμό ενός νησιού. Ή να έχουμε μια κατάσταση διαχείρισης των απορριμμάτων που να αγγίζει τα όρια της χολέρας. Οι υποδομές για να μπορούμε να στηρίξουμε το πρώτο στοιχείο, την επιχειρηματικότητα. Επιχειρηματικότητα χωρίς υποδομές σημαίνει ότι θα έχουμε μια διαρκή δυσφήμιση των υπηρεσιών της οποίας παρέχουμε. Ένας τουρίστας που έρχεται στη Ζάκυνθο και βλέπει τα λύματα του βιολογικού να πέφτουν στη θάλασσα, θα είναι αρνητικός προπαγανδιστής του τόπου μας και τα σκουπίδια που θα βλέπει τα σκουπίδια στους δρόμους Κέρκυρας και Ζακύνθου θα πει οι φίλοι του να μην πατήσουν το πόδι τους, όσο φτηνά πακέτα εμφανιστούν.
Η κυβέρνηση έχει προκρίνει δημιουργία υποδομών και άμεση χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων για κάθε νομό. Για τη Ζάκυνθο η κυβέρνηση χρηματοδότησε την ενδιάμεση λύση διαχείρισης απορριμμάτων αλλά και την τελική λύση. Δε γίνεται οι τοπικές αυτοδιοικήσεις να μην ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους και να προσπαθούν αν μεταθέσουν ευθύνες. Δε γίνεται η κυβέρνηση να έχει χρηματοδοτήσει το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων στην Κέρκυρα και να βουλιάζουμε σε ένα ποτήρι νερό. Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα συνεννόησης και ευθυνών».Τελευταία άρθρα