“Τελεσίγραφο” ΦΟΔΣΑ στο Δήμαρχο για εξόφληση παλιών οφειλών

Μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο μιας νέας “κρίσης” στις μεταξύ τους σχέσεις βρίσκονται με φόντο το ζήτημα των απορριμμάτων ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και ο Δήμος Ζακύνθου, μετά το “τελεσίγραφο ” που απέστειλε χθες το πρωί στο Δήμαρχο και τις Οικονομικές Υπηρεσίες, ο Πρόεδρος του Παναγιώτης Μυλωνάς. Όπως εξηγεί οι λειτουργικές ανάγκες, καθώς και η ευθύνη τήρησης του προϋπολογισμού και είσπραξης των οφειλόμενων δεν επιτρέπουν να αφήνουν ανείσπρακτα τα οφειλόμενα.
Σε έγγραφό του που αφορά παλιές οφειλές του Δήμου προς το ΦΟΔΣΑ ενημερώνει το Δήμαρχο πως εφόσον δεν συμμορφωθεί μετά και την παρούσα όχλησή του, θα προχωρήσει στη συνέχιση της ήδη εκκινηθείσας εκτέλεσης.
Αφορμή, όπως επισημαίνει ο κ. Μυλωνάς είναι η έκδοση της υπ’ αριθμ. 628/29.03.2018 απόφασης του Τμήματος Αναστολών του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πύργου με την οποία διατάχθηκε “η εν μέρει αναστολή εκτέλεσης της υπ’ αριθμ. 3211.008 με αριθμό χρηματικού καταλόγου 20/02.01.2018 ταμειακής βεβαίωσης του Φορέα μας σε βάρος σας, ως προς το ποσό του 50%, ενώ ως προς το υπόλοιπο βεβαιωθέν ποσό δεν χορηγήθηκε αναστολή εκτέλεσης συνολικώς παρά μόνο προστατευτική διάταξη για την επιβληθείσα κατάσχεση μας στους τραπεζικούς λογαριασμούς Σας εις χείρας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που αφορά την εκτέλεση επί της μισθοδοσίας των υπαλλήλων και των επιδομάτων πρόνοιας”.
Μέχρι και σήμερα δε, όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, σε ουδεμία περαιτέρω ενέργεια έχει προχωρήσει ο Φορέας ενόψει της μεταξύ τους συνάφειας. Πλην όμως “οι λειτουργικές μας ανάγκες, ως αυτές οριοθετούνται από την νομοθεσία και τη συστατική μας πράξη, καθώς και η ευθύνη μας για την τήρηση του προϋπολογισμού και την είσπραξη των οφειλόμενων δεν μας επιτρέπουν να συνεχίζουμε να αφήνουμε ανείσπρακτα τα οφειλόμενα”.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε κινδυνεύει η μισθοδοσία των εργαζομένων του δήμου, οι οποίοι για το ζήτημα της μεγάλης οφειλής που παρουσιάζεται να έχει ο Δήμος προς το ΦοΔΣΑ επικαλούνται μια οικονομική έκθεση της περιόδου 2007- 2015, στην οποία δεν αναγνωρίζεται αυτή η επίμαχη οφειλή.