Εκδήλωση ΤΕ Ζακύνθου || Παρουσιάστηκε η πρόταση του ΚΚΕ για τον τουρισμό

Την πρόταση του ΚΚΕ για την ανάπτυξη του τουρισμού στη Ζάκυνθο είχε ως αντικείμενο η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Τομεακή Επιτροπή του κόμματος στη Ζάκυνθο με κεντρικό ομιλητή το μέλος του τμήματος Οικονομίας της ΚΕ Χρήστο Αγγελόπουλο. Η διοργάνωση εντάσσεται στα πλαίσια της επετείου για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του κόμματος με στόχο να ανοίξει το ζήτημα στους εργαζόμενους.
Κάλεσε τους εργαζόμενους να δουν το ζήτημα του τουρισμού, να συμπαραταχθούν και να συνταχθούν με το ΚΚΕ και να μην παραπλανηθούν από τα κελεύσματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Επίσης να διεκδικήσουν σήμερα τις σύγχρονες ανάγκες τους και όχι με το τι επιτρέπει η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, να συνταχθούν για μια άλλη κοινωνία που είναι ο σοσιαλισμός που πραγματικά μπορεί να δώσει διέξοδο και να απαντήσει στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

“Εμείς βάζουμε σαν κριτήριο ποιος κερδίζει από την τουριστική ανάπτυξη γιατί το κόμμα μας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του έχει ανοίξει τα ζητήματα του ελεύθερου χρόνου, της αναψυχής, του ζητήματος του τουρισμού, για τα δικαιώματα που πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι μέσα στα πλαίσια των αναγκών τους και από αυτή τη σκοπιά θέλουμε να τους πούμε, ότι πρέπει σήμερα να οργανώσουνε την πάλη τους. Να δούνε πως υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη στον τουρισμό και στη Ζάκυνθο και σε όλη την Ελλάδα οι ίδιοι δουλεύουν με χειρότερους όρους. Δίκαιη ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει. Δείτε, για παράδειγμα, τον κλάδο του τουρισμού, με κερδοφορία ακόμα και στα χρόνια της κρίσης. Αρα, ανάκαμψη και ανάπτυξη για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει. Έχουνε μείωση των εισοδημάτων, έχει αυξηθεί ο βαθμός εκμετάλλευσης ενώ γενικεύονται προβλήματα όπως η έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης, αντιπυρικής προστασίας, προβλήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία και την παιδεία, τα οποία παρόλη την τουριστική ανάπτυξη δεν λύνονται. Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποδεικνύει ότι τελικά η ανάπτυξη στον καπιταλισμό και ειδικά του τουρισμού δεν φέρνει οφέλη συνολικά στον λαό. Φέρνει κέρδη στο κεφάλαιο και τους μονοπωλιακούς ομίλους που επενδύουν στον τουρισμό. Να κοιτάξουν και μέσα από την πείρα τους ότι η ανάπτυξη του τουρισμού που είναι πολύ μεγάλη στην Ελλάδα στα πλαίσια του καπιταλισμού δεν προσφέρει κάτι στην εργατική τάξη και το λαό” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελόπουλος.