Κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ στο νοσοκομείο || Κατέγραψε προβλήματα σε προσωπικό και πόρους

Τα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Ζακύνθου απασχόλησαν την επίσκεψη των εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ
και τις συναντήσεις που είχαν τόσο με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών, όσο και με το Σύλλογο Εργαζομένων. παράλληλα αποφασίστηκε η συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική Απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 14 Νοεμβρίου 2018.
Τα βασικότερα αιτήματα των γιατρών και των υπαλλήλων και του νοσοκομείου είναι σχετικά με τις ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού προσωπικού. Επίσης για άλλη μια φορά τόνισαν το ζήτημα της Παιδιατρικής Κλινικής που κινδυνεύει να μείνει χωρίς γιατρούς ενω αναφέρθηκαν και στα θέματα της προμηθειών επικαλούμενοι πως δεν υπάρχουν τα απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του.
Δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν τα προβλήματα και προς την Ομοσπονδία της ΠΟΕΔΗΝ, ώστε να γίνει προσπάθεια να λυθούν. Από τη μεριά τους, γιατροί και προσωπικό του νοσοκομείου τόνισαν ότι δεν θα κάνουν πίσω στα αιτήματα τους και θα παλέψουν για να επαναφέρουν την λειτουργία του σε καλό επίπεδο.

Άσκησαν κριτική…
Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ έκαναν λόγο “για μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας που υπάρχει σε αυτόν τον χώρο. Τον τελευταίο καιρό επαναφέρεται εκείνη η γνωστή και καταδικασμένη άποψη “κατόπιν ενεργειών”. Είδαμε να βγαίνει ο τοπικός βουλευτής και να ανακοινώνει κονδύλια για το νοσοκομείο. Καλοδεχούμενα τα ποσά γιατί στενάζουν από τις μεγάλες τέτοιες ανάγκες που έχουν τα νοσοκομεία. Θα ήθελα να ακούσω την άποψη του για τα προβλήματα του νοσοκομείου, την λειτουργία του, τις σχέσεις των εργαζόμενων και των γιατρών με την διοίκηση. Για ζητήματα που οδηγούνται συνδικαλιστές μηνυόμενοι από την διοίκηση στα δικαστήρια. Ζητήματα τα οποία έχουν φέρει σε μια μεγάλη αντιπαλότητα όλους στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, επιβίωσης και καλής συνεργασίας. Θα ήθελα και το απαιτώ την άποψη του”.

ΑΠΟΨΕΙΣ…
ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

“Διεκδικούμε νέο μισθολόγιο για το 2019, την επαναφορά της χαμένης διετίας και βεβαίως την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Είναι ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στις δημόσιες υπηρεσίες. Ζητάμε γενναίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ζήτημα είναι το συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό. Στη Ζάκυνθο μας έφεραν και τα επί μέρους προβλήματα του νοσοκομείου. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες και τα ζητήματα όπως τα θέτουν οι εργαζόμενοι και οι γιατροί και θα πάρουμε πρωτοβουλίες να αναδειχθούν και να βρουν τον δρόμο της επίλυσης”

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΩΛΑΣ
“Είναι πολλά τα προβλήματα μας. Έχουμε ελλείψεις προσωπικού με σημαντικό αυτό της Παιδιατρικής Κλινικής. Την χρηματοδότηση που οσονούπω δεν θα έχουμε να προμηθευτούμε οξυγόνο, πετρέλαιο, αντιδραστήρια και υγειονομικό υλικό. Ετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη κινητοποίηση και θέλουμε όλους τους πολίτες, να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή, και για τους ίδιους. Δεν γίνεται να γυρίζουμε 20-30 χρόνια πίσω. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να στηρίξουμε το νοσοκομείο που όλοι το έχουμε ανάγκη. Οφείλουμε σε πράξεις και όχι σε λόγια. Και οι αρχές και οι φορείς του τόπου να στηρίξουν αυτόν τον δίκαιο αγώνα”

ΝΙΚΟΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ
“Είμαστε μια συλλογικότητα που έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε στον δρόμο. Το νοσοκομείο δεν κατέρρευσε ξαφνικά, είναι χρόνια τώρα αλλά τα τελευταία 2-3 η κατάσταση παράγινε. Υποχρηματοδοτήθηκε, δεν συντηρήθηκαν οι υποδομές του. Δεν υποστηρίχθηκαν οικονομικά οι γιατροί του όπως όλη την Ελλάδα. Δεν άνοιξαν νέες θέσεις, δεν προσλήφθηκε προσωπικό. Δεν έχει ασφάλεια παρά μόνο τη νύχτα και αυτή στο θυρωρείο. Η μονάδα τεχνητού νεφρού έχει σοβαρό πρόβλημα. Απο τώρα υπάρχουν προβλήματα μεταφοράς ασθενών απέναντι γιατί δεν προλαβαίνουν οι δυο γιατροί να βγάλουν όλες τις ανάγκες. Οι μισθοί έγιναν μισθοί πείνας. Για τους γιατρούς της παιδιατρικής που γίνεται σπέκουλα”