Τοπικοί σεισμοί στη Λιθακιά || Αναστάτωσαν τους κατοίκους και εκκένωσαν τα σχολεία

Ανάστατη είναι εδω και λίγη ώρα -08.11.2018/.13.25μμ- η τοπική κοινότητα της Λιθακιάς στη Ζάκυνθο εξαιτίας σειράς τοπικών σεισμών που καταγράφονται στην περιοχή. Μάλιστα, ήταν τόσο έντονος ο κρότος και η δόνηση που αισθάνθηκαν, ωστε, ο διευθυντής του σχολείου αναγκάστηκε να το εκκενώσει. Αμέσως στη Λιθακιά έφτασε ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, και η Προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας, ενω σε εξέλιξη βρίσκεται αυτη την ώρα σύσκεψη.

Υπενθυμίζεται πως από την ημέρα όπου έγινε ο μεγάλος σεισμός των 6,8R οι κάτοικοι της Λιθακιάς διαμαρτύρωνταν πως ακούν μια σειρά από παράξενους θορύβους που μοιάζουν με σπάσιμο πετρώματος ζητώντας από τους ειδικούς να εξετάσουν την περιοχή, και να τους δώσουν εξηγήσεις για το που μπορεί να οφείλεται αυτό. Έκαναν λόγο για ένα υπόκωφο και επίμονο ήχο που ξεκινά πριν την εκδήλωση κάποιου σεισμού και επαναλαμβάνεται λίγο μετά από αυτόν, κάτι που τους κυριεύει και δεν τους αφήνει σε ησυχία.

Επίσης, πριν λίγες ημέρες καθησυχαστικός ως προς τα “περίεργα” γεωλογικά φαινόμενα των οποίων μάρτυρες τις τελευταίες ημέρες γίνονται αρκετοί συμπολίτες μας εμφανίστηκε ο Καθηγητής Γεωλογίας και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας επισημαίνοντας πως οι ήχοι προέρχονται από καταπτώσεις τεμαχίων βράχων και πετρωμάτων κάτι που είναι φαινόμενο σύνηθες. Ωστόσο ανάλογο ήταν το φαινόμενο που είχε καταγραφεί στην ίδια περιοχή μετά το σεισμό μεγέθους 6,6R που σημειώθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1997 λόγω αποταμιευμένης ενέργειας μέσα στα σεισμικά ρήγματα η οποία ανεβαίνει προς την επιφάνεια σύμφωνα με το Δρ. Φυσικής – Ερευνητή Σεισμολογίας Γ. Κοπανά.