Μπαράζ βλαβών στο δίκτυο υδροδότησης λόγω… σεισμού

Μπαράζ βλαβών προκάλεσε ο σεισμός στο κεντρικό δίκτυο υδροδότησης των χωριών της Ρίζας αλλά και της πόλης εξαιτίας των κραδασμών και του ευπαθούς υλικού κατασκευής του και είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μια σειρά από προβλήματα σε αρκετές περιοχές του νησιού προκαλώντας “πονοκέφαλο” στη ΔΕΥΑΖ και ταλαιπωρία σε οικίες και επιχειρήσεις.
Στα πλαίσια αυτά, πέρα από τις παρεμβάσεις αποκατάστασης από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΖ, έχει ετοιμαστεί και προμελέτη για την αντικατάσταση του δικτύου αμιάντου που καταλαμβάνει συνολικά 40 χιλιόμετρα αλλά θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα βήματα για την χρηματοδότηση του έργου.
Και να φανταστεί κανείς πως ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής για το νησί μας, ο αγωγός υδροδότησης, που πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να ολοκληρωθεί, παραδόθηκε με σκοπό να βάλει τέλος στα προβλήματα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι ανάγκες αυξάνονται. Ο νέος αγωγός που αντικατέστησε ένα εξαιρετικά προβληματικό δίκτυο το οποίο εμφάνιζε συχνότατες διαρροές, λόγω ρωγμών και βλαβών σε πάρα πολλά σημεία του. Πάνω, λοιπόν που ικανοποιητικά υπήρξαν και τα πρώτα αποτελέσματα της σύνδεσης πριν από ένα χρόνο αφού υδροδοτήθηκε πλήρως τόσο η πόλη όσο και περιφερειακές τουριστικές περιοχές, κάτι για το οποίο υπό τις προηγούμενες συνθήκες θα απαιτείτο τουλάχιστον το διπλάσιο χρονικό διάστημα και αυτό μόνο για την πόλη, να σου τα προβλήματα.
Τέλος να υπενθυμίσουμε πως εκδόθηκε η άδεια τομής για την επαρχιακή οδό Ζακύνθου – Τραγακίου προκειμένου να γίνει το έργο της κατασκευής του νέου αγωγού αποχέτευσης, ενώ μέχρι το Μάρτιο του 2019 θα πρέπει ο μελετητής του έργου της επέκτασης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού να παραδώσει τη μελέτη του στη ΔΕΥΑΖ.