Έντονο το ενδιαφέρον για οικογενειακές διακοπές στο νησί

Mια από τις σημαντικές τουριστικές Εκθέσεις που πραγματοποιούνται στην Ελβετία, η “Swiss International Holiday Exhibition-iViaggiatori” στέφθηκε και φέτος από απόλυτη επιτυχία καθόσον συγκεντρώνει και συμμετοχές πολλών σημαντικών τουριστικών φορέων, επιχειρήσεων και επισκεπτών, μεμονωμένων και ειδικά οικογενειακού τύπου διακοπών από την Βόρεια Ιταλία.
Στα πλαίσια αυτά, όπως ενημερωθήκαμε με δελτίο Τύπου συμμετείχε και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων του Ιονίου, την οποία εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Ζακύνθου. Ο κ. Παύλος Κολοκοτσάς πραγματοποίησε σημαντικές επαφές με τις τοπικές αρχές της πόλης καθώς επίσης και με τους τουριστικούς φορείς της περιοχής.
Επίσης στο περίπτερο, διατέθηκε χρήσιμο ενημερωτικό υλικό για το νησί μας, που σε συνεργασία με αρμοδίους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων, προβάλλεται το νησί μας και στην αγορά αυτή. Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ελβετίας συμμετέχουν περισσότεροι από 400 εκθέτες από ολόκληρο τον κόσμο ενώ ο μέσος όρος επισκεπτών ξεπερνά τις 20.000 ημερησίως από ολόκληρη την Ελβετία αλλά και από την γειτονική Βόρεια Ιταλία.
Η συγκεκριμένη έκθεση απευθύνεται –κυρίως- σε οικογένειες αλλά και σε ομάδες επισκεπτών που θέλουν να συνδυάσουν τη χαλάρωση με πολιτισμό, τις νέες εμπειρίες με την παράδοση. Τα εγκαίνια της Εκθεσης, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση της τουριστικής βιομηχανίας της Ελβετίας, πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος που δείχνουν οι Ελβετοί.
Αξίζει να αναφερθεί πως Πρόξενος του Λουγκάνο της Ελβετίας έγινε το 2014 μετά από επιλογή της ελληνικής Κυβέρνησης που αξιολόγησε τη μόρφωση και τις ικανότητές του είναι ο Ζακυνθινής καταγωγής Αλέξανδρος Παπαδάτος – Μπέης. Ο ίδιος γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου 1975 στην Ελβετία από πατέρα Ζακυνθινό και μητέρα Ελβετίδα. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Εκείνο που τον χαρακτηρίζει είναι η αγάπη του για το νησί μας που επισκέπτεται συχνά. Όπως ο ίδιος μας δηλώνει θεωρεί αδιανόητο να μην έρθει έστω και για λίγες ημέρες στον τόπο καταγωγής του το Μαχαιράδο, να μην ανταλλάξει απόψεις με τους συμπολίτες μας και να μην πάρει μαζί του λίγη από την μοναδικότητα της Ζακύνθου.