Ο Δ. Σούρμπης ξεσήκωσε τη Νέα Υόρκη με την ερμηνεία του

Τον διάσημο μαέστρο – πιανίστα Μάριο Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του παρουσίασε στις 30 Οκτωβρίου, σε μια ιδιαίτερη συναυλία στο «Kaufman Music Center’s Merkin Hall» στο Μανχάταν το Ελληνοαμερικανικό Πολιτιστικό Ίδρυμα (HACF).
Στο επίκεντρο βρέθηκε το έργο του εμβληματικού πιανίστα, ιδρυτή και μουσικού διευθυντή της διεθνούς φήμης ορχήστρας «Oxford Philomusica», της Αγγλίας. Ο δρ Μάριος Παπαδόπουλος ήταν ένα από τα πρόσωπα που τίμησε η Βασίλισσα Ελισάβετ, με το μετάλλιο του Μέλους του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για την προσφορά τους στο βρετανικό δημόσιο βίο το 2014
Η βραδιά χωρίστηκε σε δύο σκέλη, ξεκινώντας με μια εισαγωγή στη νέα παραγωγή της όπερας «Οι Γάμοι του Φίγκαρο» του Μότσαρτ, την οποία ο Παπαδόπουλος θα παρουσιάσει στην Αθήνα το Μάρτιο του 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή.
Ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Ευκλείδης μίλησε εν συντομία για την πρωτοποριακή, εικονογραφημένη παραγωγή της όπερας. Στη συνέχεια, το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει την εκπληκτική σοπράνο κολορατούρα Βασιλική Καραγιάννη στον ρόλο της Σουζάνα, και τον του διεθνούς φήμης βαρύτονο Διονύσιο Σούρμπη στο ρόλο του Κόμη Αλμαβίβα ξεσπώντας σε χειροκροτήματα μετά από κάθε κομμάτι.

Οι δύο πρώτες αριές, που τραγούδησε η Β. Καραγιάννη, ανέδειξαν τις υψηλές νότες και την σταθερή τεχνική ικανότητα να αποδίδει τα μουσικά μέρη, ενώ τα αποσπάσματα που απέδωσε μοναδικά ο Δ. Σούρμπης γοήτευσαν το κοινό. Η χημεία μεταξύ των δύο τραγουδιστών στα ντουέτα ήταν μια μοναδική αποκάλυψη ακόμα και όταν ο Δ. Σούρμπης τραγουδούσε εκτός σκηνής. Η αλληλεπίδρασή του με το κοινό έδειξε όχι μόνο την απίστευτη φωνή του, αλλά και το ταλέντο του.
Στο δεύτερο μισό, ο Παπαδόπουλος συνοδεύτηκε στο πιάνο από δύο σολίστ της «Oxford Philomusica», την Ναταλία Λομέικο στο βιολί και τον Ματς Λίντστρομ στο τσέλο, παρουσιάζοντας το επικό έργο του Τσαϊκόφσκι «Piano Trio in A minor». Το κοινό κατενθουσιασμένο, χειροκρότησε όρθιο τους μουσικούς στο τέλος της παράστασης.
Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ο Αρχιεπίσκοπος Παντελεήμονας Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του «HACF» Νικόλαος Κουρίδης, ο οποίος τον καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την υποστήριξή του. Επίσης, παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Εθνη Διονύσιος Καλαμβρέζος, ο Αναπληρωτής Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ Μενέλαος Μενελάου, η δρ. Μιράντα Κοφινά, η Φρόσω Μπέη, ο Γιώργος Ζαπάντης, η συνεργάτιδα του «Ε.Κ.» Πηνελόπη Καραγεωργίου και πολλοί λάτρεις της μουσικής και μέλη της κοινότητας.
Ο Διεθνούς φήμης ζακυνθινός Βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης για μια ακόμη φορά έρχεται να κάνει υπερηφανη την Ελλάδα αλά και τη γεννετηρά του Ζάκυνθο. Και είναι μεγάλη χαρά και συνάμα αναζωογονητική η δημοσιογραφική έκφραση, να μπορείς να καταγράψεις σημαντικά γεγονότα, για την δραστήρια πορεία ενός ανθρώπου – ακόμη περισσότερο όταν αυτός είναι συμπολίτης μας – και που συνδέονται, με την τεράστια καλλιτεχνική παράδοση του τόπου μας.