Καλύτερα ειλικρινείς

Πολλά τα έργα που μας υποσχέθηκαν πως θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Ποιού χρόνου; Αυτό είναι άλλη ιστορία!
Είναι παρατηρημένο ότι όταν έχει γίνει μεγάλη μπαλάφα, οι περισσότεροι προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους. Και στην περίπτωση της Ζακύνθου όλοι έχουν ευθύνη. Καλό είναι λοιπόν να μην τα ρίχνουν στην “καμένη γη” που παρέλαβαν αλλά να παραδεχτούν με θάρρος ότι φέρουν μέρος της ευθύνης, είτε για τις λανθασμένες τους εκτιμήσεις, είτε γιατί στάθηκαν ανεπαρκείς στο χειρισμό της κατάστασης.
Γιατί το χάλι που βλέπουν οι πολίτες γύρω τους, δεν σηκώνει απλές δικαιολογίες. Και, σε τελευταία ανάλυση, όποιοι διαχειρίστηκαν την κατάσταση στο παρελθόν αλλά και όσοι το κάνουν τώρα, έπρεπε να γνωρίζουν τι θέση αναλαμβάνουν ή ακόμη πιο σημαντικό, να διαβλέψουν τη συνέχεια. Αλλιώς δεν είχαν καμία δουλειά να διεκδικήσουν τη θέση που κατείχαν ή κατέχουν.
Από εκεί και πέρα, δεν είναι πρέπον να διαμαρτύρονται κάποιοι, πως οι αιρετοί χαρακτηρίζονται από παντελή έλλειψη σοβαρότητας και επιπολαιότητα. Και αυτό προκύπτει από το αντιστάθμισμα που σίγουρα είναι τα όσα έργα είχαν ετοιμάσει για τη Ζάκυνθο οι προηγούμενοι, για τα οποία πρέπει να βάλουν πλάτη… οι νυν.
Μόνο που σε αυτή την περίπτωση καλό θα είναι να μπει ένα μέτρο και ένας προγραμματισμός όσον αφορά τις τελετές των εγκαινίων. Ειδικά που σε ένα χρόνο θα έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές. Όχι τίποτε άλλο, παρά θα στομώσει το ψαλίδι και δεν θα ξέρουμε τι να γίνουμε!!! Η ανοχή μας είναι θα λέγαμε ένα καθημερινό φαινόμενο. Σε κάθε επίπεδο, είναι περισσότερο μια ανάγκη επιβίωσης ανθρώπου. Για αυτο και οι πολιτικοί οφείλουν να είναι ειλικρινείς απέναντι τους και να ξεκαθαρίζουν εξαρχής που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουνε και που όχι. Η καλλιέργεια προσδοκιών που δεν μπορούν να εκπληρωθούν είναι αδιέξοδη στρατηγική. Καλύτερα να είναι ειλικρινείς σήμερα πάρα ασυνεπείς αύριο.