ΤΕ ΚΚΕ || Αντισεισμική προστασία στην πράξη και όχι επί χάρτου

Την ανάγκη αντισεισμικής προστασίας, ενημέρωσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας ενόψει σεισμών τόσο σε επίπεδο οικογένειας, όσο και σε σχολεία αλλά και ευρύτερα θέτει ως θέμα η τομεακή επιτροπή ΚΚΕ Ζακύνθου. Παράλληλα, εκφράζεται η ανησυχία ότι τα έργα που αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι αλλά και τα Στροφάδια όχι απλά θα χρονίσουν, αλλά κινδυνεύουν να μην ολοκληρωθούν ποτέ.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε χθες με αφορμή την εκδήλωση για την “Ανάπτυξη Τουρισμού στη Ζάκυνθο και η Πρόταση του ΚΚΕ” που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, στις 8μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακηνάδου με ομιλητή το μέλος τμήματος Οικονομίας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Χρήστο Αγγελόπουλο, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Κορφιάτης στάθηκε στο θέμα των σεισμών επισημαίνοντας πως “Εμείς οι Ζακυνθινοί περισσότερο από κάθε άλλον πιστεύω ξέρουμε από τον καιρό που γεννηθήκαμε ότι είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Αυτό πρέπει να κατανοηθεί βαθιά στον λαό και να το παλέψει ότι η πρώτη ανάγκη στη Ζάκυνθο είναι η αντισεισμική προστασία. Όλα αυτά που έχουμε δημιουργήσει μέχρι στιγμής ξενοδοχεία και σπίτια γιατί ο λαός τα δημιουργεί είναι στο έλεος του εγκέλαδου. Οπότε πολύ με παραξένεψε εμένα που βγήκανε στις τηλεοράσεις από την πρώτη στιγμή και θεωρούσαν ότι είμαστε τυχεροί. Εμείς θέλουμε εδώ και τώρα αντισεισμική θωράκιση και όχι όπως έγινε στην Κεφαλονιά που είναι τέσσερα χρόνια και δεν έχουν κάνει σχεδόν τίποτα. Αντισεισμική θωράκιση των νησιών μας”.
Αναφορά έγινε και στα σχολεία και την εκπαίδευση των μαθητών σε τέτοιου είδους θέματα με τον κ. Κορφιάτη να προσθέτει “Στα σχολεία πάντα κάνουν ασκήσεις. Τώρα έχουν μπερδευτεί και είναι μια κατάσταση που λες πρώτη φορά γίνεται σεισμός στη Ζάκυνθο. Κι όμως τα σχολεία και τα παιδιά και οι δάσκαλοι ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν και αλίμονο αν δεν ήξεραν. Οπότε να σταματήσουν αυτές οι εκμεταλλεύσεις από όπου και να προέρχονται με την ζωή των παιδιών μας και με την ζωή του Ζακυνθινού λαού”.
Όσον αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών σε λιμάνι και Στροφάδια επεσήμανε πως “να σταματήσουν και να σκύψουν και μέσα διαδικασία fast track να φτιάξουν το λιμάνι και τον Πύργο στα Στροφάδια. Μπορούν να τα φτιάξουν όλα αλλά δεν θέλουν γιατί υπηρετούν το καπιταλιστικό κέντρο. Θα το δείτε και θα μας θυμηθείτε. Τον καιρό που θα γίνει η προκήρυξη για τα έργα στο λιμάνι. Ένα χρόνο θα κάνουν να ωριμάσουν αυτά τα έργα. Άλλον έναν χρόνο γιατί θα κάνουν αιτήσεις και εν πάση περιπτώσει διάφορες αναβολές οι εργολάβοι και θα διαλέξουμε τον δικό μας εργολάβο”.