Μέσω CNN η τουριστική προβολή των Ιονίων Νήσων

Σύμβαση με το δημοφιλές αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN για την τουριστική προβολή των Ιονίων Νήσων, ποσού 200.000 ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Αντικείμενο της παρούσας αποτελεί η ανάθεση χρόνου μετάδοσης και συγκεκριμένα η προβολή τηλεοπτικού spot των 15’’ σε 301 επαναλήψεις σε όλες τις χώρες στις οποίες εκπέμπει το CNN, σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Η διάρκεια του έργου ορίζεται έως 31/12/2018 κατά τις ώρες υψηλής τηλεθέασης.
Σημειώνεται ότι η παρούσα σύμβαση έρχεται σε συνέχεια της σύμβασης, επίσης 200.000 ευρώ, που υπεγράφη τον περασμένο Μάιο με το τηλεοπτικό δίκτυο Travel Channel (διάρκεια σύμβασης από 01/06/2018 έως 30/06/2018 και από 01/09/2018 έως 31/10/2018), η οποία αφορούσε στην προβολή τηλεοπτικού spot των 60’’ σε 667 επαναλήψεις και σε όλες τις χρονικές ζώνες. Επιπλέον στο πλαίσιο της σύμβασης αυτής, περιλαμβάνονταν η δωρεάν μετάδοση 2 μονόλεπτων αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα του Travel Channel με εξασφαλισμένες 300.000 θεάσεις στις Σκανδιναβικές χώρες και τη Ρωσία.
Στόχος η ενίσχυση του ενδιαφέροντος και της ελκυστικότητας των Ιονίων Νήσων ως τουριστικού προορισμού, προβάλλοντας τόσο τους φημισμένους όσο και τους λιγότερο γνωστούς προορισμούς που προσφέρουν όμως μοναδική πρόταση αξίας. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων του σχεδίου για τη βελτίωση της τουριστικής ανταγωνιστικότητας μέσα από τη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή μεταξύ Περιφέρειας, Δήμων, Τουριστικών, Επιμελητηριακών Φορέων, καθώς και Τουριστικών Επιχειρήσεων. Άλλωστε τα Επτάνησα αποδεικνύονται “πρωταθλητές” σε πανελλήνιο επίπεδο, για μια ακόμα φορά στα τουριστικά χρονικά, και μάλιστα από το ξεκίνημα της σεζόν, στις τουριστικές αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό, πράγμα που επιβεβαιώνει πως οι προσδοκίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Αυτό συνοδεύεται από ποιοτικά στοιχεία, σημαντικότερο των οποίων είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.