“Ζακυνθινή Αναγέννηση” || Αντιφατικά τα στοιχεία του ΦοΔΣΑ για το προσωπικό

Τον ακριβή αριθμό οδηγών και εργατών, των εποχικά απασχολούμενων για φέτος φέτος, το αναλυτικό οργανόγραμμα με τις προβλεπόμενες θέσεις εργασίας και μια σειρά άλλων στοιχείων ζητά από το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, η Δημοτική Κίνηση “Ζακυνθινή Αναγέννηση”.
Αφορμή στάθηκε η συζήτηση στη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΦοΔΣΑ για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Κατά τη διάρκειά της ο Δήμαρχος ενημέρωσε πως είχε σύσκεψη στο γραφείο του για να συζητήσει με τη Διοίκηση του Φορέα την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης προσωπικού αφού έληξαν οι συμβάσεις όσων δούλευαν την τουριστική περίοδο και έχουν μείνει 5 άτομα για την αποκομιδή
σε όλο το νησί. Ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ έδωσε αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο που γίνονται από το δημόσιο οι διαγωνισμοί και οδήγησαν στην αποδυνάμωση του φορέα.
Ωστόσο, ακολούθησε έντονη κριτική από τον επικεφαλής της “Ζακυνθινής Αναγέννησης” Αντώνη Κασσιμάτη o οποίος ζήτησε να δοθούν τα σχετικά στοιχεία, για το οποίο θα πρέπει να περιμένει ως την επόμενη συνεδρίαση για να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα, όπως τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στην επικείμενη συνεδρίαση θα κληθούν και οι εργαζόμενοι να δώσουν απαντήσεις επι του ζητήματος.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου, της Δημοτικής Κίνησης “Ζακυνθινή Αναγέννηση” αναφέρεται σχετικά πως “επειδή αποτελεί πάγια τακτική της διοίκησης του ΦοΔΣΑ και της δημοτικής αρχής η μετάθεση των ευθυνών στην κριτική που τους ασκείται για τις πολλαπλές ανεπάρκειες του στην διαχείριση των απορριμμάτων.
Επειδή και κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιχείρησαν να απαντήσουν στην κριτική της παράταξης μας, δίνοντας αντιφατικά και αλληλοσυγκρουόμενα στοιχεία για το προσωπικό που εργάζεται σήμερα στον ΦοΔΣΑ. Διαπιστώνοντας παράλληλα ότι στην Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου και ΦοΔΣΑ για το κόστος της αποκομιδής των απορριμμάτων, που ψήφισε στην ίδια συνεδρίαση η δημοτική πλειοψηφία αναφέρεται ρητά ότι εργάζονται σήμερα στον φορέα δεκαπέντε οδηγοί, είκοσι οκτώ εργάτες και επτά χειριστές/τεχνίτες/ επόπτες. Όλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου και επιβαρύνουν με την μισθοδοσία τους το κόστος της αποκομιδής.
Ζητάμε από την διοίκηση του ΦοΔΣΑ να δώσει στην δημοσιότητα: 1. Το αναλυτικό οργανόγραμμα του φορέα (Διευθύνσεις, Τμήματα και Αυτοτελή Γραφεία) καθώς και τις προβλεπόμενες θέσεις εργασίας. 2. Την αναλυτική κάλυψη αυτού του οργανογράμματος με το προσωπικό, που περιγράφεται στην προγραμματική σύμβαση (σύνολο πενήντα άτομα). 3. Τον ακριβή αριθμό του προσωπικού (οδηγοί και εργάτες) που απασχολούνται στην αποκομιδή, από το σύνολο των σαράντα τριών που αναφέρονται στην προγραμματική σύμβαση. Να γίνει επιμερισμός των αναγκών κατά τη τουριστική περίοδο και μη τουριστική περίοδο. 4. Στοιχεία για των σύνολο του εποχιακού προσωπικού (δίμηνες, τρίμηνες συμβάσεις) που εργάστηκαν το 2018. 5. Επίσημα στοιχεία, πόσοι μόνιμοι εργαζόμενοι έχουν ήδη προσληφθεί μέσα από τις διαδικασίες της 3Κ/2018 προκήρυξης του ΑΣΕΠ και πόσοι αναμένονται από το σύνολο των είκοσι θέσεων; 6. Αναλυτικά στοιχεία για το σύνολο των 8μηνων θέσεων κοινωφελούς εργασίας του προγράμματος του ΟΑΕΔ που θα ενισχύσουν την καθαριότητα από το σύνολο των 150 θέσεων που έχει λάβει ο δήμος και ήδη έχουν αρχίσει να προσέρχονται”.