Το “Βάσος Κ” ανανέωσε το ραντεβού του για του χρόνου

Μια ακόμη τουριστική περίοδος φτάνει στο τέλος της και μαζί με αυτή ολοκληρώθηκαν ήδη τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του πλοίου “Βάσος Κ”, στη ακτοπλοϊκή γραμμή που συνέδεε για πέντε περίπου μήνες το νησί μας με την Πεσσάδα. Ανανεωμένο θα γυρίσει στη γραμμή στις αρχές του ερχόμενου Μάη για να συνδέσει και πάλι τα δυο νησιά.
Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό, η κίνηση που παρουσίασε, η πορθμειακή γραμμή από τον Άγιο Νικόλαο Βολιμών προς την Κεφαλονιά, αξιολογείται σχετικά ικανοποιητικά με συγκρατημένη σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το γεγονός αυτό οφείλεται αφενός στην κίνηση που κατέγραψαν οι οργανωμένες ημερήσιες εκδρομές ξένων τουριστών από και προς τα δυο νησιά, σε αντίθεση με τους έλληνες, τους μεμονωμένους ταξιδιώτες που και φέτος δεν έκαναν διακοπές αφού τα ΙΧ ήταν τα απολύτως αναγκαία.

Τα στοιχεία
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παράθεσε ο ναυτικός-τουριστικός πράκτορας, Κώστας Χιώνης, την κατάσταση γλίτωσε η ανάγκη οργανωμένων γκρουπ να ταξιδεύουν σε διάφορα νησιά. “Μια ακόμη σεζόν ολοκληρώθηκε με συγκρατημένα πράγματα. Ικανοποιημένοι από τους ξένους αν και μέχρι μέσα Ιούνιου λόγω καιρού δεν υπήρχε το ενδιαφέρον των τουριστών. Ιούλιος και Σεπτέμβρης τα πράγματα πήγαν καλά. Καλό θα είναι με προγραμματισμό πια να εκμεταλλευθούμε με την καλή έννοια κάθε αγορά και χώρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως “η εικόνα σε ότι αφορά τις κρατήσεις ήταν συγκρατημένη ενώ διαπιστώθηκε σχετικό ενδιαφέρον γενικά για το νησί. Από εκεί και πέρα η γενικότερη οικονομική κατάσταση έχει οδηγήσει τους έλληνες να μειώσουν αν όχι σταματήσουν να κάνουν διακοπές. Αυτό το διαπιστώσαμε από τον Αύγουστο που ήταν ο κατεξοχήν μήνας διακοπών τους”.

Χρόνια στην γραμμή
Να σημειώσουμε πως σε ότι αφορά τις τιμές, αυτές παρέμειναν στα επίπεδα των τελευταίων πέντε χρόνων λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του επιβατικού κοινού.
Ο κ. Χιώνης, εξέφρασε στην εφημερίδα μας την ικανοποίησή του καθώς τα πράγματα πήγαν καλά σε σχέση με πέρυσι, ενώ υπογράμμισε “Το πλοίο ανήκει στην Κοινοπραξία πλοίων Αργοστολίου και Ληξουρίου, και εξυπηρετούμε τη γραμμή επί 33 ολόκληρα χρόνια. Το γεγονός ότι φέτος δεν είχαμε προβλήματα και τα δρομολόγια ξεκίνησαν κανονικά βοήθησε και εμάς και το επιβατικό κοινό. Θα ήταν παράληψη να μην ευχαριστήσω, τόσο το προσωπικό, όσο και τους τουρ-οπερειτορ, τους επιχειρηματίες του τουρισμού και όλους όσοι στήριξαν τη συγκεκριμένη γραμμή”.