Εύσημα στο Τελωνείο Ζακύνθου για την πάταξη λαθρεμπορίου

Δεκάδες υποθέσεις λαθρεμπορίου και παράνομης διακίνησης προϊόντων αποκάλυψαν οι έλεγχοι της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο τετράμηνο Μαίου – Αυγούστου 2018.
Πρόκειται, μεταξύ άλλων για περιπτώσεις λαθρεμπορίου και παράνομης διακίνησης προϊόντων πολιτιστικής κληρονομιάς, αλκοολούχων ποτών, τσιγάρων, χρηματικών ποσών, ναρκωτικών, πετρελαιοειδών, όπλων αλλά και παραποιημένων προϊόντων.
Μεταξύ των Τελωνείων που γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για τις επιτυχίες που σημείωσε κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποίησε είναι και της Ζακύνθου για το οποίο όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις 27.07.2018, στο πλαίσιο της Γ΄ επιχείρησης για το έτος 2018, δέσμευσε, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, 290 λίτρα αλκοολούχων ποτών διαφόρων ειδών (τζιν, τεκίλα, βότκα, ρούμι κλπ.). Σε γενόμενο έλεγχο εντοπίστηκαν και αμέσως κατασχέθηκαν ποσότητες ποτών που περιλαμβάνονταν σε 60 μεγάλα πλαστικά δοχεία πέντε λίτρων τα οποία προορίζονταν για αναπλήρωση κενών φιαλών.
Λίγες ώρες αργότερα σε ελέγχους και σε άλλο κατάστημα διασκέδασης εντόπισε παρατυπίες και κατάσχεσε 2 μεγάλα πλαστικά δοχεία πέντε λίτρων και 10 φιάλες ποτών χωρίς τιμολόγια αγοράς καθώς και ετικέτες – προβλεπομενες ενδειξεις επι της συσκευασιας. Πρόκειται για σημαντική και αποτελεσματική δράση και χτύπημα κατά της λαθρεμπορίας και νόθευσης ποτών με ότι αυτά συνεπάγονται τόσοσ για τη δημόσια υγεία, όσο και τη διαφυγή δασμών και εσόδων.
Η Α.Α.Δ.Ε., όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της συνεχίζει τους εκτεταμένους και στοχευμένους ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ παραθέτει ενδεικτικά τις σημαντικότερες περιπτώσεις κατασχέσεων στις οποίες προχώρησε με βάση τους ελέγχους του συγκεκριμένου τετραμήνου.