Γυμνάσιο – ΛΤ Βολιμων || Καθηγητές και γονείς ζητούν λύση για το θέμα του δυσπρόσιτου

Διατεθειμένοι να μην υποστείλουν τη σημαία του αγώνα εμφανίζονται μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και των Λυκειακών Ταξεων Βολιμών αφου μπορεί να καλύφθηκαν τα κενά σε εκπαιδευτικούς δεν επανήλθε ο χαρακτηρισμός του δυσπρόσιτου που με απόφαση του υπουργείου Παιδείας αφαιρέθηκε.
Φαίνεται πως οι δεσμεύσεις και εξαγγελίες που δόθηκαν για ενίσχυση του σχολείου με εκπαιδευτικό προσωπικό δεν έπεισαν αφού όπως και οι ίδιοι ισχυρίζονται εκτός από καθηγητές που προέχει πρέπει να επαναχαρακτηριστεί και ως δυσπρόσιτο. Αν μείνουν ως έχουν τα πράγματα τότε θα μπει λουκέτο αφού οι περισσότεροι από τους μαθητές του θα αναγκαστούν να μετεγγραφούν σε κάποιο άλλο σχολείο. Και τούτο διότι όσα δεν ανήκουν πια στην κατηγορία των δυσπρόσιτων σχολείων, δεν επιλέγονται από τους αναπληρωτές καθηγητές που επιδιώκουν επιπλέον μοριοδότηση. Συνεπώς, από την στιγμή που κανένας αναπληρωτής δεν έχει κίνητρο να διοριστεί στο συγκεκριμένο σχολείο, επί της ουσίας θα μπει λουκέτο αφού οι περισσότεροι από τους μαθητές τους θα αναγκαστούν να μετεγγραφούν σε κάποιο άλλο σχολείο.

Νέες κινητοποιήσεις
Οι κινητοποιήσεις δεν σταματούν εδώ για τους καθητές του Γυμνασίου – Λυκείου Βολιμών που δεν θέλουν να δουν τις υπερπολύτιμες σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις της Ορεινής Ζακύνθου να μαραζώνουν. Για αυτόν τον λόγο θα γίνει προσπάθεια κινητοποίησης και των ίδιων των γονέων ώστε να μην αναγκαστούν σε λίγα χρόνια να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο και να τα πάνε κάπου αλλού. Όπως μάλιστα σχολιάζουν και οι ίδιοι οι καθηγητές, δεν είναι σωστό να γίνεται κάτι τόσο αρνητικό προς το Γυμνάσιο Λύκειο Βολιμών, από την στιγμή που στην περιοχή λειτουργεί το υπερσύγχρονο Αρετάκειο Δημοτικό Σχολείο. Όπως λένε πρέπει να υπάρχει μια συνέχεια για τα παιδιά από το Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και το Λύκειο στην περιοχή τους.


ΑΠΟΨΕΙΣ…
ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΓΟΥΝΑΡΗΣ

“Το δυσπρόσιτο είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα για το σχολείο μας διότι ουσιαστικά έχει σχέση με τη λειτουργία του. Την επόμενη σχολική χρονιά δεν θα μπορούμε να δημιουργήσουμε ολιγομελή τμήματα όπως φέτος. Φέτος προλάβαμε και πήραμε έγκριση. Από του χρόνου δεν θα μπορούμε. Ένα τμήμα το οποίο μπορεί να έχει 15 παιδιά, δεν θα μπορούμε να φτιάξουμε τρεις κατευθύνσεις. Θα πρέπει αναγκαστικά κάποια παιδιά να φύγουν και να πάνε σε άλλο σχολείο. Οπότε σιγά σιγά το λύκειο θα κλείσει”

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
“Θα ήθελα να δώσουμε βαρύτητα στην κοινωνική προοπτική αυτής της απόφασης. Είναι δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα θα ερημωθεί η ορεινή Ζάκυνθος. Ο μαθητής που δεν θα μπορεί να ακολουθήσει λύκειο στις Βολίμες θα υποχρεωθεί να πάει στην πόλη. Ούτε στο Καταστάρι, ούτε πιο κοντά. Ο μαθητής που θα μεγαλώνει και θα οργανώσει την ζωή του στην πόλη δεν θα επιστρέψει εδώ”

ΡΟΥΣΣΑ ΣΠΙΝΟΥ
“Είμαι 20 χρόνια εδώ και έχω το κυλικείο και είχα τα παιδιά μου στο σχολείο. Είναι πολύ κρίμα να οδηγηθεί σε κλείσιμο το σχολέιο, γιατί είχαμε επιτυχίες. Δεν γίνεται να πάνε κάτω στην πόλη τόσα παιδιά που είναι εδώ. Μεγάλη ζημιά θα κάνει όλο αυτό. Μπορούν 150 οικογένειες να πάνε τα παιδιά τους κάπου αλλού; Δεν υπάρχει λόγος να το βγάλουν από δυσπρόσιτο”

ΆΝΝΑ ΘΕΟΔΟΣΗ
“Πως θα ζήσουν τα παιδιά μας και πως θα πηγαίνουν κάτω. Δεν είναι σωστό να κλείσει το σχολείο μας. Όλα έχουν φύγει από εδώ και αστυνομία και ταχυδρομία και ιατρείο. Εμείς πως θα ζήσουμε. Και βέβαια μετά τα παιδιά θα πηγαίνουν μακριά. Παλιά είχε κλείσει το σχολείο και πήγαιναν Καταστάρι τα παιδιά. Ήταν πολύ κουραστικό”