Το Ιόνιο ενώθηκε μελωδικά μέσα από υπέροχες φωνές

Άριστες ήταν οι εντυπώσεις που άφησε στην παρθενική της εμφάνιση, η Παιδική Χορωδία Ζακύνθου εισπράττοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του Λευκαδίτικου κοινού μέσα στη κατάμεστη αίθουσα του Κηποθεατρου “Άγγελος Σικελιανός”.
Υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αντώνη Κλαδη και στο πιάνο το Δημήτρη Αναστόπουλο τα παιδιά της Παιδικής Χορωδίας Ζακύνθου ξάφνιασαν ευχάριστα με την απόδοσή τους στα τραγούδια: “The lion sleeps tonight”, “Lollipop”, “Δυο γλυκά ματάκια” και “Το πρωί με ξυπνας με φιλιά”.
Πρόκειται για 4ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών που διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με συμμετοχές από την Κέρκυρα, τους Παξούς, τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο. Οι Παιδικές Χορωδίες που έλαβαν μέρος εκτός από της Ζακύνθου με τους κ.κ. Κλάδη Αντώνιο (Μαέστρο) και Αναστόπουλο Δημήτη (Πιάνο), ήταν του Πολιτιστικού Συλλόγου Παξών, “Ορφέας 1937” Λευκάδας, Δήμου Κεφαλονιάς, και Δήμου Κέρκυρας. Στο φινάλε της βραδιάς, οι χορωδίες ενώθηκαν τραγουδώντας όλες μαζί, ενώ έπειτα ακολούθησε ανταλλαγή δώρων.

Οι παιδικές φωνές ταξίδεψαν το κοινό σε μοναδικές ερμηνείες και σίγουρα πρόσφεραν και στους συνοδούς τους τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις ομορφιές, τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας. Ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση. Η βραδιά είχε όλα τα στοιχεία που χρειάζεται μια τέτοια δράση νέων ανθρώπων. Μουσικές επιλογές, χρώματα, κινήσεις και πολύ χαρά. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η προσπάθεια για να δημιουργηθούν οι νεοι χορωδοί του αύριο και οι συνθήκες συνεννόησης και συνοχής στους νέους ανθρώπους. Άλλωστε το αίσθημα που βίωσαν όσοι βρέθηκαν εκεί ήταν όμορφο βλέποντας τα Επτανησιόπουλα να είναι μαζί και να τραγουδάνε, να μοιράζονται τον πολιτισμό μας και να δείχνουν ότι μπορούμε να περιμένουμε ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο μέλλον.
H φετινή εκδήλωση, αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης διοργάνωσης του 2016 που έγινε στα Παλαιά Ανάκτορα της Κέρκυρας, και εκείνης του 2017 που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακηνάδου.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στηρίζει με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο το Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίων Νήσων και οι πολίτες στα νησιά μας “αγκάλιασαν” τη διοργάνωση από την έναρξή της. Είναι φανερό ότι οι εκδηλώσεις που φέρνουν κοντά τους νέους από τα Ιόνια νησιά τυγχάνουν της αποδοχής της νεολαίας μας, η οποία συμμετέχει με ενθουσιασμό. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και παράλληλα βάζουν στέρεες βάσεις για της συνεργασία και την συνύπαρξη νέων από όλα τα νησιά, ενισχύοντας τη συνοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, έχουν πολλαπλά οφέλη, τα οποία διαχέονται σε όλα τα νησιά της.