“TTG Travel Experience” || Μεγάλο το ενδιαφέρον των Ιταλών για τη Ζάκυνθο

Μάγεψαν τα Επτάνησα στην… Ιταλία στο πλαίσιο της διεθνής έκθεσης τουρισμού “TTG Travel Experience” στο Ρίμινι στην οποία από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου 2018 συμμετείχε και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ.
Η συγκεκριμένη διεθνής έκθεση αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση για την ταξιδιωτική βιομηχανία στην Ιταλία, προσελκύοντας περισσότερους από 73.000 επισκέπτες. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης των εκθετών με κορυφαίους ταξιδιωτικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και διαμορφωτές της κοινής γνώμης και αποτελεί την κύρια διεθνή έκθεση της Ιταλίας.
Αυτές τις τρεις μέρες το περίπτερο της Ελλάδας προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών και καθημερινά γινόταν κλήρωση με πλούσια δώρα. Η επισκεψιμότητα στο περίπτερο της Περιφέρειας ήταν αυξημένη και το ενδιαφέρον για το Ιόνιο έντονο. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, όσο αντιπροσωπεία υπηρεσιακών στελεχών και επιχειρηματίες του κλάδου με τουριστικούς πράκτορες οι οποίοι προέβαλλαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε νησιού και τις ταξιδιωτικές εμπειρίες που προσφέρει, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκαν τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι και bloggers οι οποίοι πήραν πληροφοριακό υλικό αλλά και είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά προϊόντα του νησιού μας.
Στις συναντήσεις που έγιναν εντάσσεται αυτή με το γνωστό δημοσιογράφο Corrado Ruggeri, ο οποίος ήταν ο συντάκτης της παρουσίας των Ιονίων Νήσων στο περιοδικό της αεροπορικής εταιρείας Blue Panorama “Panorama In Fly”. Ακολούθως με τον Fausto Baldin ιδιοκτήτη του Tour Operator “Karlitalia”, που ήδη έβγαλε κατάλογο και με χειμερινό πρόγραμμα στα νησιά μας. Επίσης, με τον Πρόεδρο της “Blue Panorama” Giancarlo Zeni και τον Αντιπρόεδο Remo Della Porta οι οποία εξέφρασαν την ικανοποίηση των για τα τελευταία χρόνια σχετικά με την πληρότητα των πτήσεων. Ωστόσο, η αύξηση αυτών για το 2019, όπως μας τόνισαν, θα εξαρτηθεί από την εξασφάλιση των slots που έχουν ζητήσει!

Επιπρόσθετα έγινε μια πρώτη επαφή με την Claudia Guadagni από το μεγάλης κυκλοφορίας περιοδικό “Marcopolo” και ακολούθησε με τον Mauro Fumagalli από το club ποδηλατών “Marcebikelife”. Σειρά πήρε η κ. Valeria Rebasti Εμπορική Διευθύντρια της αεροπορικής low cost εταιρείας VOLOTEA όπου υπήρξε άμεσο αποτέλεσμα, αλλά μη ανακοινώσιμο προς ώρας. Ακολούθως η δημοσιογράφος Ilaria Santi από το πόρταλ “italiaonline” του TELECOM αντίστοιχου οργανισμού με τον ΟΤΕ, η οποία επισκέφτηκε φέτος την Κεφαλονιά και Ιθάκη και θα επανέλθει τον ερχόμενο Μάη σε Λευκάδα και Μεγανήσι. Αξίζει να σημειωθεί πως η συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων επεκτάθηκε σε συνέργειες με ναυτιλιακές εταιρείες όπως η Grimaldi Lines και τις κ.κ. Σαρικώστα, Marina Gallo και Francesca Marino διευθυντικά στελέχη της εταιρείας.
Εκτός από τον κ. Γαλιατσάτο το δικό τους αγώνα ενημέρωσης, ανάδειξης και προβολής των νησιών έδωσαν οι κ.κ. Διονύσης Γιαννιώτης με τη ζακυνθινής καταγωγής σύζυγό του Σίσσυ Μαρίνου – Γιαννιώτη (γονείς του Παγκόσμιου πρωταθλητή κολύμβησης Σπύρου Γιαννιώτη), Γεράσιμος Τιμοθεάτος, Σπύρος Κατσούρης και Μάνθος Μπολίδης ο οποίος ειδικά για τη Ζάκυνθο μας δήλωσε ότι “πάντα υπάρχει ενδιαφέρον για το νησί από τους μεγάλους tour operator του Βορρά οι οποίοι έχουν αρχίσει τα 2 τελευταία χρόνια και δίνουν περισσότερο ενδιαφέρον για τον προορισμό μας. Μοναδικό πρόβλημα η διαθεσιμότητα δωματίων διότι έχουν μικρή σεζόν γύρο στις 90 ημέρες. Από εκεί και πέρα περιμένουμε να ανακοινωθούν τα προγράμματα πτήσεων από Volotea και “Blue Panorama” για να οργανώσουμε προγράμματα για τους tour operator. Γενικά η έκθεση έδειξε ότι θα ύπαρξη αυξημένη ζήτηση για την επόμενη σεζόν”.
Τέλος, σύμφωνα, με το γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας το 2019 οι κρατήσεις θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με φέτος παρόλο που ανεβαίνει σταθερά η αγορά της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Τυνησίας.