Στη Ζάκυνθο η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας

Στη Ζάκυνθο θα συγκληθεί, από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου 2018, με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας.
Η εναρκτήρια συνεδρίαση της Ολομέλειας, που θα είναι πανηγυρική, θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου και ώρα 19:30, όπου κύριος ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων κ. Δημήτρης Βερβεσός.
Τις εργασίες θα χαιρετήσουν εκπρόσωποι των τριών Δικαστικών Ενώσεων της Ελλάδας (Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ένωση Εισαγγελέων και Ένωση Διοικητικών Δικαστών). Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου κ. Γιάννης Γιατράς, ενώ θα λάβει μέρος το μουσικό συγκρότημα “Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος”.
Ο κ. Βερβεσός θα αφιχθεί στη Ζάκυνθο μαζί με άλλους Προέδρους αύριο το πρωί και θα επισκεφθεί τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου για να συνομιλήσει με τους συναδέλφους του δικηγόρους. Πρόκειται για ένα συνδικαλιστικό όργανο που αριθμεί 64 μέλη και σχεδόν όλα δίνουν το παρόν στις συνεδριάσεις και λαμβάνουν σχεδόν πάντα ομόφωνες αποφάσεις, ακόμη και να διατυπώνονται διαφωνίες κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων.
Τα θέματα που απασχολήσουν την Ολομέλεια είναι κυρίως συνδικαλιστικά θέματα των δικηγόρων, φορολογικά και ασφαλιστικά, καθώς και επικείμενη τροποποίηση του κώδικα των δικηγόρων.
Το Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018, στις 10πμ στο Πνευματικό Κέντρο, θα ξεκινήσουν οι εργασίες Ολομέλειας με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Ενημέρωση Προέδρου, 2. Ασφαλιστικό – Εξελίξεις, 3. Διαμεσολάβηση . Εκπροσώπηση Ολομέλειας στην Κεντρική Επιτροπή Διαμεσολάβησης, 4. Διακοπή συνεδριάσεων ποινικών δικαστηρίων, 5. Έκφραση γνώμης για τη λειτουργία τηε Πενταμελούς Επιτροπής Δικηγόρων, 6. Τροποποίηση Κώδικα Δικηγόρων (Ασυμβίβαστα, Άσκηση, Πειθαρχικά),
7. Διοικητική – Οικονομική αυτοτέλεια Δικηγορικών Συλλόγων, ενώ θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018. Τις εργασίες της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας θα παρακολουθήσει και θα χαιρετήσει ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

φωτο: portal.olomeleia.gr