Γερμανίδα αρχαιολόγος κατέγραψε την ιστορία μας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε άλλη μια δημοσιογραφική αποστολή στα Επτάνησα, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων για τις Γερμανόφωνες χώρες “Desire Abovebeyond”.
Η Γερμανίδα αρχαιολόγος – δημοσιογράφος κ. Renate Scheiper η οποία αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, κάστρα, κλπ. επισκέφθηκε τη Λευκάδα, το Μεγανήσι, την Ιθάκη και Κεφαλονιά, εστιάζοντας κυρίως στα αξιοθέατα των νησιών.
Επέλεξε να “ταξιδέψει” εικόνες που πάντα επιλέγουν να απαθανατίσουν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά μέσα του εξωτερικού. Να αναδείξει τις ομορφιές των νησιών. Δεν έμεινε, όμως, μόνο σε αυτό αφού στόχος ήταν να πάρει λήψεις και από μυστήρια ή ενδιαφέροντα σημεία. Ως βάλσαμο στην κατήφεια και τη μιζέρια ήρθε μια ακόμα παγκόσμια προβολή για τα Ιόνια, αφού είδε το “Φιόρο” και άφησε παράμερα την “γκρίζα” καθημερινότητα. Και μάλιστα, όχι τυχαία.
Στη Λευκάδα, συνοδεύτηκε από τον Προϊστάμενο Τμήματος Τουρισμού – Πολιτισμού της Π.Ε Λευκάδας κ. Σπύρο Ζαμπέλη και στο Μεγανήσι από την κ. Αργύρη Σοφία από το Δήμο Μεγανησίου. Στην Ιθάκη συνοδεύτηκε από τον Έπαρχο κ. Σπύρο Τσιντήλα και την Προϊσταμένη του Επαρχείου κ. Μαρία Ανδριανάτου. Στην Κεφαλονιά συνοδεύτηκε από τον κ. Μηνά Κλαουδάτο, Προϊστάμενο Τμήματος Π.Ε. Κεφαλονιάς και τον κ. Γεράσιμο Τιμοθεάτο, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης.
Η κ. Scheiper, αναχώρησε με εντυπώσεις πέραν των προσδοκιών της και με εκατοντάδες φωτογραφίες από τα νησιά μας.