Σταματά τη λειτουργία του Club 18-30 η Thomas Cook

Στις 27 Οκτωβρίου, με την εκδρομή από το Μάντσεστερ στην Μαγιόρκα θα πραγματοποιήσει το τελευταίο της πρόγραμμα η εταιρεία Club 18-30 που δημιουργήθηκε το 1960 και εξαγοράστηκε το 1998 από την Thomas Cook. Στην περίοδο αιχμής της, η Thomas Cook έστελνε περίπου 100.000 άτομα στο εξωτερικό κάθε χρόνο με το “Club 18-30”. Η εταιρεία έχει στην κατοχή της το “Club 18-30” από το 1998, παρόλο που το εμπορικό σήμα ξεκίνησε το 1965, όταν 580 νεαροί επισκέφθηκαν μέσω αυτού την Costa Brava στην Ισπανια. Μέχρι το 2001, το brand είχε το δικό του τηλεοπτικό σόου, το Club Reps, στο κανάλι ITV.
Η διακοπή λειτουργίας της ανακοινώθηκε από δημοσιεύματα του Βρετανικού τύπου και η εξέλιξη αυτή, που συζητιέται από τον περασμένο Μάη πλέον αποτελεί μια νέα πραγματικότητα. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα η Thomas Cook επιχείρησε τους προηγούμενους μήνες να βρει αγοραστεί για την εταιρεία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Thomas Cook, κ. Ingo Burmester, δήλωσε: “Είμαστε όλο και περισσότερο επικεντρωμένοι στο βασικό χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων μας και αισθανόμαστε ότι το σήμα Club 18-30 δεν ταιριάζει πλέον με το ευρύτερο πρόγραμμα μας. Αφού διερευνήσαμε τις επιλογές μας το καλοκαίρι και βλέποντας ότι είναι αδύνατη μια βιώσιμη εναλλακτική λύση που θα έχει νόημα για τον Thomas Cook ή το εμπορικό σήμα, αποφασίσαμε ότι το Club 18-30 θα κλείσει στο τέλος αυτής της σεζόν”.
Το συγκεκριμένο Club 18-30 κυριαρχούσε και στο Λαγανά, ως ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, με τους νεαρούς Βρετανούς να επιλέγουν το νησί ως προορισμό με ξέφρενη και εκτός ορίου διασκέδαση. Ειδικά φέτος έγινε αισθητή η μείωση των τουριστών που έκλεισαν το συγκεκριμένο πακέτο διακοπών και το γεγονός αυτό σύμφωνα με πολλούς επιχειρηματίες του Λαγανά έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε το φετινό καλοκαίρι να είναι σχετικά ήρεμο.
Η Thomas Cook πάντως, ακολουθώντας τις εξελίξεις στην αγορά οργανώνει νέα πακέτα διακοπών που απευθύνονται στους millennials που διαφημίζουν την γνωριμία με άλλους πολιτισμούς και ειδικές γαστρονομικές εμπειρίες για χορτοφάγους.