Σε διψήφιο ποσοστό ανόδου οι αφίξεις από το εξωτερικό στα Ιόνια

Σε διψήφιο ποσοστό ανόδου, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, κινήθηκαν οι αεροπορικές αφίξεις στα Ιόνια Νησιά, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από το εσωτερικό, σύμφωνα με στοιχεία της Fraport, και για το Σεπτέμβριο.
Συγκεκριμένα στην Κέρκυρα οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό σημείωσαν άνοδο κατά 12,80%, ενώ η αεροπορική κίνηση από το εσωτερικό είχε άνοδο 15,90%. Στο Άκτιο οι αφίξεις από το εξωτερικό είχαν άνοδο 6,90%, και από το εσωτερικό μείωση 17,30%. Στην Κεφαλονιά οι αφίξεις από το εξωτερικό είχαν άνοδο 21,50% και από το εσωτερικό 18,50%. Στη Ζάκυνθο οι αφίξεις του εξωτερικού είχαν άνοδο 5,50% και από το εσωτερικό 2,60%. Το διάστημα από την αρχή της τουριστικής περιόδου, μέχρι την 30/09, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό, οι αφίξεις από το εξωτερικό στα Ιόνια Νησιά, βρίσκονται σε ποσοστό ανόδου 13,00%.
“Για τέταρτη συνεχή χρονιά οι αφίξεις του εξωτερικού είναι ανοδικές, από τις οποίες οι τρεις τελευταίες είναι σε διψήφιο ποσοστό, κάτι που από καιρό πριν έχει σηματοδοτήσει έντονη επενδυτική δραστηριότητα, η οποία είναι “εργαλείο” διάχυσης των ωφελειών του τουρισμού σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα” δηλώνει με αφορμή τα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων στα νησιά του Ιονίου ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος και προσθέτει “το στοιχείο αυτό, καταδεικνύει ότι “γεμίζει” η τουριστική περίοδος στα “άκρα”, κάτι που συμβάλλει ουσιαστικά στην προστιθέμενη αξία της οικονομίας του τόπου. Αυτό άλλωστε είναι και στρατηγική στόχευση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων”.
Το στοίχημα είναι μεγάλο αλλά παραμένει στο χέρι μας να το κερδίσουμε και για τους επόμενους μήνες και χρονιές, αφού τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν και τη φετινή τουριστική περίοδο είναι η αύξηση των κρατήσεων, οι πολυάριθμες καθημερινές πτήσεις, και η εκτόξευση αριθμητικά των επισκεπτών. Οι κρατήσεις σημειώνουν σημαντική αύξηση σε σύγκριση με εκείνες άλλων ετών και οι αγορές δείχνουν σαφή προτίμηση της Ζακύνθου. Τουριστικοί πράκτορες και στελέχη τουριστικών φορέων διαβεβαιώνουν πως η Ζάκυνθος πλέον αποτελεί προορισμό όλων των ξένων αγορών. Κάθε καλοκαίρι η Ζάκυνθος “πνίγεται” από τουρίστες και η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Από το Ναυάγιο, τις Γαλάζιες Σπηλιές, μέχρι το Μαραθωνήσι και τον Μακρυγιαλό, οι τοποθεσίες γνωστές και άγνωστες είναι αμέτρητες για όσους θέλουν να επισκεφτούν το “Φιόρο του Λεβάντε”.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων του σχεδίου για τη βελτίωση της τουριστικής ανταγωνιστικότητας μέσα από τη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή μεταξύ Περιφέρειας, Δήμων, Τουριστικών, Επιμελητηριακών Φορέων, καθώς και Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Πρόσφατα, μάλιστα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος γύρος της διαβούλευσης της Περιφέρειας Ιονίων νήσων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Τουριστικούς Φορείς και τους Τουριστικούς Επιχειρηματίες, με 4 επι μέρους συναντήσεις σε Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο, όπου παρουσιάστηκε από τον Γιώργο Δρακόπουλο, της εταιρείας συμβούλων ‘Tourism Generis’, η πρόταση στρατηγικής για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στα Ιόνια.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα και πριν την έκθεση World Travel Market του Λονδίνου, η Περιφέρεια θα οργανώσει συναντήσεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, όπου θα παρουσιαστούν συγκεκριμένες προτάσεις για τα επόμενα βήματα, πάντα σε στενή συνεργασία με τους ενδιαφερομένους Φορείς και Επιχειρήσεις.

φωτο: Newsbomb