Νέος σύλλογος τοξοβολίας στο νησί μας – Ξεκινάει δυναμικά την παρουσία της η «Αρτέμιδα»

Ήταν ένα άθλημα που έλειπε από το νησί μας και από το φετινό καλοκαίρι έχει δικό του σωματείο και θα μπορέσει να αναπτυχθεί ταχύτατα. Ο λόγος για τον Τοξοβολικό Όμιλο Ζακύνθου «Αρτέμιδα» που συγκροτήθηκε τον περασμένο Ιούλιο και αναγνωρίστηκε ως σύλλογος τοξοβολίας από την Ελληνική Ομοσπονδία τον Αύγουστο.
Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια από ανθρώπους που αγαπάνε το άθλημα και θέλουν να το κάνουν γνωστό στο νησί μας. Το ευχάριστο είναι ότι ήδη υπάρχουν στο δυναμικό του ΤΟΖ (Τοξοβολικός Όμιλος Ζακύνθου) «Αρτέμιδα» 22 αθλητές με δηλωμένα δελτία στην ομοσπονδία και σκοπός του συλλόγου είναι να συμμετάσχει σε όσες περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις μπορεί.
Προπονητής της «Αρτέμιδας» είναι ο κ. Ιωάννης Παυλίδης που είναι καθηγητής φυσικής αγωγής στη Ζάκυνθο τα τελευταία χρόνια, ενώ επίσης εκπαιδευτές είναι οι Κυριάκος Βισβάρδης και Νικόλαος Μαρίνος. Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο Σπύρος Μόρφης, ενώ άμεσα θα γίνουν γνωστά και τα υπόλοιπα πρόσωπα που υποστηρίζουν αυτήν την πρωτοβουλία.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στόχος του Τοξοβολικού Ομίλου Ζακύνθου είναι να δημιουργήσει και να αναπτύξει τμήματα ενηλίκων και παιδιών και θέλει να συμμετάσχει για ψυχαγωγικούς και αγωνιστικούς σκοπούς.
Ήδη ο σύλλογος θα δηλώσει παρών στις 7 Οκτωβρίου σε Πανελλαδικό αγώνα Τοξοβολίας στη Ναύπακτο (το 16ο TFG Lepanto).
Τέλος ένα σημαντικό θέμα που έπρεπε να λύσει η «Αρτέμιδα» είναι οι εγκαταστάσεις που θα προπονείται. Και αυτό το θέμα είναι υπό διευθέτηση, αφού σύντομα θα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του ομίλου το Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Λυκείου-Γυμνασίου Ζακύνθου.