Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρακιναδου || Η Ζάκυνθος χόρεψε και ξεσήκωσε τη Χαλκιδική

Την Μακεδονίτικη φιλοξενία χάρηκε ο πολιτιστικός σύλλογος Σαρακινάδου ο οποίος συμμετείχε στα “Κασσανδρώμενα 2018” του Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Κασσάνδρα” υπό την αιγίδα του Χορευτικού Ομίλου Πολυγύρου Χαλκιδικής “Έξι Βρύσες”.
Οι εκδηλώσεις που θεσμοθετήθηκαν το 2004 με αφορμή την τοπική εορτή της Γέννησης της Θεοτόκου, καθιερώθηκαν και διεξάγονται κάθε χρόνο.
Κατά την διάρκειά τους τα τμήματα του συλλόγου παρουσιάζουν τη δημιουργική δουλειά τους αλλά συγχρόνως φιλοξενούν και τμήματα άλλων πολιτιστικών συλλόγων καθώς και αξιόλογα επαγγελματικά σχήματα. Μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορωδίες, εκθέσεις ζωγραφικής και βραδιές αφιερωμένες στα παιδιά πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις. Τα “Κασσανδρώμενα” είναι η “γέφυρα” από το Καλοκαίρι στο Φθινόπωρο, είναι το καλωσόρισμα των κατοίκων της πόλης από τις διακοπές και τις ασχολίες του καλοκαιριού και απευθύνονται και στους επισκέπτες που έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και με ένα άλλο διαφορετικό τρόπο την πόλη.
Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Π.Σ. “Η Κασσάνδρα”, ο Π.Σ. Καλάνδρας και το ποντιακό τμήμα Π.Σ. ΜΑΛΤΕΠΕ Καλλιθέας.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Σαρακινάδου παρουσίασε ζακυνθινού χορούς και τραγούδια τα οποία μάγεψαν το κοινό της Χαλκιδικής. Στο σύνολό τους οι συμμετέχοντες ταξίδεψαν μουσικά το κοινό σε όλο τον ελλαδικό χώρο καταδεικνύοντας τη δύναμη της φιλίας και πώς αυτή αναπτύσσεται μέσα από το χορό. Την χορευτική ομάδα του νησιού αποτελούσαν οι: Βυθούλκας Δημήτρης, Θεοδόσης Παναγιώτης, Χαραλαμπίδης Στέλιος, Τυρογαλά Αλεξάνδρα, Πόθου Βούλα, Τσιόλη Αναστασία, Χριστοδουλοπούλου Έφη, Κεφαλληνού Όλγα, Γιακουμέλου Ιωάννα, Γιακουμέλου Διονυσία, Βερτζάγια Ειρήνη, Βασιλείου Νεφέλη, Σούλη Μαρία, Αρβανιτάκη Αγγελική, Συνετού Αλεξάνδρα, Σούλη Διονυσία, Κατσαρού Σίσσυ, Τετράδη Σμαραγδή, Πυλαρινού Ρούσσα, Ξενόφου Φρατζέσκα και Ρουμελιώτη Κατερίνα. Υπεύθυνος χοροδιδάσκαλος Αρκαδιανός Διονύσης. Εκ Του Δ.Σ. Ζώντος Τιμόθεος, Ζώντου Ρουμβίνη, Κεφαλληνού Όλγα και Τσιόλη Αναστασία.
O πολιτιστικός σύλλογος Σαρακινάδου που αριθμεί πάνω από 30 χρόνια ζωής και υπηρετεί με μεράκι και αγάπη το σμίξιμο παραδόσεων από κάθε γωνιά της χώρας. Κάθε ιδιαιτερότητα, κάθε μουσική και χορός και κάθε κουλτούρα, από κάθε γωνιά της χώρας, φροντίζει να τους οδηγεί σε ανταλλαγές παράδοσης. Παράγουν πολιτισμό βάζοντας το δικό τους λιθαράκι σε αυτό που λέμε παράδοση και πρέπει να πάει ένα βήμα εμπρός. Πρόκειται για εκείνες τις στιγμές που εμείς οι Ζακυνθινοί, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, αισθανόμαστε εντονότατα ένα συναίσθημα υπερηφάνειας για το ότι γεννηθήκαμε και ανατραφήκαμε σε αυτό το ευλογημένο νησί.

Η ιστορία των μετασεισμικών χρόνων, διδάσκει, ότι ο πολιτισμός διασώζεται, χτίζεται και προχωράει. Για λαούς με συνείδηση και μνήμη. Για εκείνους που σέβονται το παρελθόν και δημιουργούν στο παρόν για να παραδώσουν στο μέλλον. Και απομονώνει εκείνους, που δεν μπορούν να οργανώσουν, να διασώσουν, να βλέπουν κατάματα το παρελθόν και το μέλλον, να διαβάσουν, να είναι δίκαιοι, να μοιράζονται και να εμπνέουν. Να χαίρονται με περηφάνια τη δράση τους, να χειροκροτούνται για καινοτομίες και αποτελέσματα, να είναι έντιμοι και λάτρεις του τόπου.