«Πρώτη» για τον ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961 – Ξεκίνησε η εποχή Εγκουαβόν

Με μοναδικό στόχο την άμεση επιστροφή στις Εθνικές Κατηγορίες μετά τον περσινό της υποβιβασμό από την Γ’ Εθνική η Ζάκυνθος ξεκίνησε προπονήσεις στο Δημοτικό Στάδιο υπό τις οδηγίες του έμπειρου Ογκουστίν Εγκουαβόν. Συνολικά 13 ποδοσφαιριστές παρευρέθηκαν στην πρώτη προπόνηση, με μερικούς από αυτούς να μην συμμετέχουν όμως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Το ροστερ βέβαια συνεχώς μεγαλώνει, με την διοίκηση του ΑΠΣ να κλείνει μεταγραφικούς στόχους, ενώ περιμένει την έλευση και ενός ξένου ποδοσφαιριστή πιθανότατα σήμερα. Οι ποδοσφαιριστές που ακολούθησαν την προπόνηση ή μέρος της ήταν οι: Τσουκαλάς, Σούρμπης, Μαλισόβας Χρ., Ψάρρης, Κουρούμαλος, Καραμαλίκης, Μαυρίας, Τσίνα, Τζανάρης, Μαρόπουλος και Μπιάζης, ενώ ο Λέανδρος Διαμαντής αναμένεται και αυτός να ενσωματωθεί με τους «κυανοκίτρινους τις επόμενες ημέρες. Εκτός απροόπτου στο ρόστερ θα είναι και ο Γ. Παναγιωτόπουλος, ενώ γίνεται προσπάθεια να αγωνιστεί και ο Νίκος Ματαράγκας.
Ο κ. Εγκουαβόν στις δικές του πρώτες δηλώσεις για το ξεκίνημα των προπονήσεων είπε: «Είναι τιμή να βρίσκομαι εγώ. Δεν έχει σημασία που είμαστε στην Α’ Κατηγορία. Έγινε η πρώτη συνάντηση με τους παίκτες και με παρουσίασε ο πρόεδρος κ. Γούναρης και ήταν ωραία. Το ποδόσφαιρο είναι συλλογικό και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πολύ ωραία. Τις επόμενες ημέρες ελπίζουμε ότι θα έχουμε περισσότερους παίκτες για να πετύχουμε και τον στόχο μας. Ήμασταν λίγα παιδιά και τώρα γνωρίζω το ρόστερ. Θα εξαρτηθεί από την διοίκηση, από εμένα και εσάς να φέρουμε παίκτες στην ομάδα και να μας στηρίξουν».
Στα αξιοσημείωτα της πρώτης προπόνησης του Ογκουστίν Εγκουαβόν, ήταν ότι ο νέος τεχνικός της ομάδας έπαιζε και δούλευε μαζί με τους παίκτες και τους βοήθησε σε πολλά πράγματα ώστε να μπορέσουν να δείξουν κάποια στοιχεία. Ο ίδιος έμεινε ικανοποιημένος από την θέληση τους να προπονηθούν και να δείξουν την αξία τους. Φυσικά ο κ. Εγκουαβόν είχε ένα πιο κοντινό τετ α τετ με τον Στάθη Καραμαλίκη που έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Superleague και της Football League και μπορεί να τον βοηθήσει με την εμπειρία του στην προπόνηση. Επίσης μαζί με τον Νιγηριανό τεχνικό ήταν ο πολύπειρος προπονητής τερματοφυλάκων Τάσος Καμπιώτης που και φέτος θα βοηθήσει τον σύλλογο όπου χρειαστεί και έδωσε χρήσιμες συμβουλές ειδικά στα πιο νεαρά παιδιά.