Θάνατος 40χρονου στο Λαγανά, κλοπή και πλαστά διαβατήρια

Ο θάνατος ενός 40χρονου τουρίστα στο Λαγανά, και οι συλλήψεις για τη διάπραξη του αδικήματος της κλοπής χρημάτων αλλά και της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου από τη χώρα είναι τρία ακόμη περιστατικά που καταγράφηκαν στα βιβλία συμβάντων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, οι άνδρες της οποίας παρά τη συνεχιζόμενη υποστελέχωση υπερβάλλουν εαυτό και φέρνουν αποτελέσματα.
Σε ότι αφορά την πρώτη περίπτωση το θάνατο ενός 40χρονου τουρίστα στο Λαγανά ερευνούν οι αστυνομικοί, καθόσον σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο που διέμενε στο Λαγανά. Τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν αποδίδουν το θάνατό του σε εισρόφηση εμετού που έκανε στον ύπνο του πιθανόν από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ασθενοφόρο που τον μετέφερε άσφυγμο στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε πως είχε καταλήξει. Για τα ακριβή αίτια φως θα ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή στην οποία θα υποβληθεί.
Στη δεύτερη περίπτωση από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, συνελήφθη ημεδαπή για το αδίκημα της κλοπής. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η ανήλικη, λίγη ώρα πριν τη σύλληψη της αφαίρεσε, από γραφείο επιχείρησης, το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της διαβιβάστηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.
Τέλος συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, 34χρονος αλλοδαπός για διευκόλυνση παράνομης εξόδου από την χώρα 31χρονης ομοεθνούς του, μέσω του Αερολιμένα Ζακύνθου. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού- αστυνομικού ελέγχου, ο 34χρονος διευκόλυνε την παράνομη έξοδο της 31χρονης, κάνοντας χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου, προκείμενου να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Σουηδία.
Κατά τη διάρκεια διερεύνησης της υπόθεσης κατασχέθηκαν πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, κάρτες επιβίβασης, 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 8.640 Κορώνων Σουηδίας. Ο 34χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, στο πλαίσιο εφαρμογής του Ειδικού Σχεδίου Αστυνόμευσης στις τουριστικές περιοχές, που αποσκοπούν στην προστασία των επισκεπτών αλλά και των μονίμων κατοίκων από παραβατικές συμπεριφορές καθώς και στην διαμόρφωση κλίματος ασφάλειας. Η εφαρμογή είναι άμεση και προβλέπεται να συμβάλλει στην προστασία της τουριστικής δραστηριότητας και στη διαχείριση περιστατικών, καταγγελιών και παραβατικών συμπεριφορών. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται βάση συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού που εφαρμόζεται για την προστασία των τουριστικών περιοχών από παραβατικές συμπεριφορές που αφορούν φαινόμενα μικροκλοπών, διαρρήξεων παραθεριστικών κατοικιών, παράνομης πώλησης ειδών παραεμπορίου, την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την οδηγική συμπεριφορά.

φωτο: News.gr