ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ || Η αυξημένη ζήτηση δεν γέμισε τα ταμεία

Μπορεί οι αριθμοί να ευημερούν, ωστόσο, τα ταμεία είναι εκείνα που δυστυχούν. Αυτή είναι η εκτίμηση από τον κλάδο των ενοικιαζομένων καταλυμάτων που μπορεί να είδαν τα δωμάτιά τους να γεμίζουν από τουρίστες εντούτοις τόσο το all inclusive όσο και ο υψηλός ανταγωνισμός μέσα από τις πλατφόρμες και το διαδίκτυο δεν τους άφησαν να χαρούν για το αποτέλεσμα που υπήρξε κατά κύριο λόγο τον Αύγουστο.
Οι κρατήσεις πήγαν πολύ καλά και όπως λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Ανδρέας Κοτσώνης “Ήταν μια καλή τουριστική σεζόν, με πολύ κόσμο. Τα καταλύματα είχαν πληρότητα. Τα καταλύματα αυτά βέβαια δόθηκαν περισσότερο σε Ευρωπαίους τουρίστες, μιας και ο Έλληνας τουρίστας δυσκολεύεται να κάνει τις διακοπές του και κάθε χρόνος που περνάει, η κατάσταση είναι πιο δύσκολη, λόγω οικονομικής κατάστασης”.
Ο ίδιος αναφέρει πως το νησί μας, επιχειρηματικά τουλάχιστον δεν έχει λάβει τα απαραίτητα, διότι οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας, δεν είναι και στην καλύτερη οικονομική κατάσταση. Ακόμα, αν και ο κόσμος ήταν αρκετός και υπήρξε αύξηση στην επισκεψιμότητα των ατόμων, τα οικονομικά επίπεδα δεν ήταν εκείνα που θα ανάμεναν.

Τα all inclusive
και τα airbnb

Σύμφωνα με τον κ. Κοτσώνη, όσο φτιάχνονται all inclusive ξενοδοχεία, τόσο θα αποτρέπεται και η ποιότητα του τουρισμού μας. Ακόμα κάνει μια διάκριση μεταξύ ενοικιαζόμενων καταλυμάτων και ξενοδοχείων και αναφέρει: “Στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ο τουρίστας μπορεί να κάνει τις διακοπές του πιο ελεύθερα, δεν έχει το πρόβλημα του ωραρίου, τι ώρα θα φάει και τα λοιπά. Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα, μπορεί να μην έχουν την πολυτέλεια κι τις ανέσεις που έχει ένα ξενοδοχείο, αλλά δεν θα πιεστεί για το τι ώρα θα ξυπνήσει, τι ώρα θα κοιμηθεί και τι ώρα θα φάει”. Από εκεί και πέρα έντονο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τον ανταγωνισμό μέσω διαδικτύου και τις πλατφόρμες τύπου airbnb “καθόσον είναι διαφορετικός ο τρόπος που δουλεύουμε εμείς και διαφορετικός εκείνοι. Σε κάθε περίπτωση δεν παύει να δεχόμαστε πλήγμα σε δύσκολους καιρούς όπου μια μικρομεσαία επιχείρηση έρχεται αντιμέτωπη με προκλήσεις και πολλά έξοδα και φορολογίες”.

Αίσθημα ασφάλειας
στο Λαγανά

Συγκρατημένα αισιόδοξη εμφανίστηκε η Πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων Λαγανά, Ντέζη Καψάσκη η οποία έκανε λόγο για “λιγότερη κίνηση σε σχέση με πέρυσι και ειδικά τον Αυγουστο θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για “κοιλία” στις αφίξεις στην περιοχή μας. Εκείνο που διαπιστώθηκε από όλους είναι πως τελικά η προσφορά χαμηλών τιμών και πακέτων δεν έφερε ανταποδοτικά την ζήτηση που θα περιμέναμε. Τελευταία μας ελπίδα είναι ο Σεπτέμβριος για τον οποίο μπορούμε να πούμε ότι η κίνηση είναι καλή”.
Η κ. Καψάσκη δεν απέφυγε να σχολιάζει και την θετική εικόνα που παρουσιάζει φέτος από άποψη αστυνόμευσης ο Λαγανάς και προσθέτει “Δυστυχώς πρέπει να γίνει κάτι πολύ σημαντικό για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας από κάθε εμπλεκόμενο. Είμαστε του θεραπευειν κάλιο του προλαμβάνει”.
Ωστόσο, η συχνή και αποτελεσματική παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή του Λαγανά φαίνεται να ικανοποιεί τους επιχειρηματίες, οι οποίοι παραδέχονται ότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση και έχουν μειωθεί οι παραβατικές συμπεριφορές. Όπως λένε αυτό κάνει και το δικό τους έργο πιο ασφαλές, αφού από εκεί που τα προηγούμενα χρόνια φοβόντουσαν το βράδυ να κυκλοφορήσουν στον δρόμο, νιώθουν πιο ήρεμοι τώρα πια και για τον εαυτό τους αλλά και για τις επιχειρήσεις τους.

φωτο: visit-pilio.gr