Σταθερά ανοδική πορεία καταγράφουν οι αφίξεις στα Ιόνια Νησιά

Ανοδικά κινήθηκαν οι αεροπορικές αφίξεις στα Ιόνια Νησιά, τόσο από το εξωτερικό, όσον και από το εσωτερικό τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της Fraport,, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.
Συγκεκριμένα, στην Κέρκυρα οι αφίξεις του εξωτερικού σημείωσαν άνοδο σε ποσοστό 11,7% , στο Άκτιο 0,7%, στην Κεφαλονιά 11,2% και στη Ζάκυνθο 5%.
Η αεροπορική κίνηση από το εσωτερικό, μικτή (αφίξεις και αναχωρήσεις), στην Κέρκυρα σημείωσε άνοδο 20,6%, στο Άκτιο -16,8%, στην Κεφαλονιά 11,2% και στη Ζάκυνθο 12,6%.
Οι συνολικές αεροπορικές αφίξεις του εξωτερικού, από την αρχή της τουριστικής περιόδου, έως την 31/08/2018, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, παρουσιάζουν ποσοστό αύξησης 13,50%.
Αυτό επιβεβαιώνει τις προβλέψεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ότι οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό, το 2018 θα κλείσουν με διψήφιο ποσοστό ανόδου. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος “Η τουριστική κίνηση συνεχίζεται σε υψηλούς ρυθμούς τόσον τον τρέχοντα μήνα Αύγουστο, όσον και τον Σεπτέμβριο και σύμφωνα με τις προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις, οι αφίξεις του εξωτερικού, στο τέλος της τουριστικής περιόδου, προβλέπεται να ξεπεράσουν τις 2.900.000 αφίξεις”.
Το δυνατό brand name της Ζακύνθου είναι εκείνο που υπερίσχυσε τελικά των αρνητικών σχολίων για ζητήματα καθημερινότητας, εδραιώνοντας τη θέση μας στον τουριστικό χάρτη, κατατάσσοντάς μας μεταξύ των 8 κορυφαίων προορισμών για τον Αύγουστο και απαντώντας σε όσους φαίνεται να αδιαφορούν όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον του νησιού.
Το στοίχημα είναι μεγάλο αλλά παραμένει στο χέρι μας να το κερδίσουμε και για τους επόμενους μήνες και χρονιές, αφού τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν και τη φετινή τουριστική περίοδο είναι η αύξηση των κρατήσεων, οι πολυάριθμες καθημερινές πτήσεις, και η εκτόξευση αριθμητικά των επισκεπτών.
Οι κρατήσεις σημειώνουν σημαντική αύξηση σε σύγκριση με εκείνες άλλων ετών και οι αγορές δείχνουν σαφή προτίμηση της Ζακύνθου. Τουριστικοί πράκτορες και στελέχη τουριστικών φορέων διαβεβαιώνουν πως η Ζάκυνθος πλέον αποτελεί προορισμό όλων των ξένων αγορών.
Σίγουρα τα προβλήματα ποτέ δεν εγκαταλείπουν έναν τόπο. Πάντα θα υπάρχουν και θα μας απασχολούν. Όμως στο ξακουστό νησί μας υπάρχουν και πολλά θετικά που μπορούν να μας κάνουν υπερήφανους και ξεχωριστούς. Κάθε καλοκαίρι η Ζάκυνθος «πνίγεται» από τουρίστες και η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Από το Ναυάγιο, τις Γαλάζιες Σπηλιές, μέχρι το Μαραθωνήσι και τον Μακρυγιαλό, οι τοποθεσίες γνωστές και άγνωστες είναι αμέτρητες για όσους θέλουν να επισκεφτούν το «Φιόρο του Λεβάντε».