ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. || Αναζήτηση νομικής διεξόδου από τη μνημονιακή εποχή

Στο νησί της Ζακύνθου βρέθηκε ο Πρόεδρος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου τα μέλη του κόμματος κ. Δημήτρης Καζάκης, ο κ. Φώτιος-Σπυρίδωνας Μαζαράκης, επικεφαλής του Τομέα Δικαιοσύνης του ΕΠΑΜ, Διδάκτορας νομικής, δικηγόρος, συγγραφέας, συντάκτης της μήνυσης και ο κ. Αντώνης Παπαντωνίου, ναύαρχος ε.α. και νομικός. Στα πλαίσια της παρουσίας τους αναλύθηκε το γιατί τα μνημόνια είναι άκυρα και οι συνέπειες που ήδη αρχίζουν να φαίνονται, και παρουσιάστηκε η αναλυτική πρόταση του ΕΠΑΜ για έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, σε αντίθεση με τον φόβο που επιβάλλεται στον λαό, αποπροσανατολίζοντάς τον.
Οι εκπρόσωποι του Ε.ΠΑ.Μ. μίλησαν για τη μήνυση – έγκληση που κατέθεσε το κόμμα για εσχάτη προδοσία κατά βουλευτών – υπαλλήλων κρατικών και διεθνών οργανισμών αλλά και για τους στόχους της ενέργειας αυτής «Το βασικό ζήτημα για το οποίο ιδρύθηκε το ΕΠΑΜ αλλά και ο αγώνας που διεξάγεται είναι να απαλλαγεί η χώρα από τα δεσμά που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο των μνημονίων», μας δήλωσε ο Πρόεδρος, κ. Δημήτρης Καζάκης.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό την δημιουργία ενός πεδίου ενάντια στην μνημονιακή κυβερνητική πολιτική και σήμερα εστιάζει στον αγώνα κατά την συνηγορίας – προδοσίας που επιτελέστηκε ενάντια στη Δημοκρατία μέσω της υπογρααφής των εκάστοτε μνημονίων «Αυτός ο μόνοδρομος στο βαθμό που τον αντιληφθούμε με αυτόν τον τρόπο οδηγεί στην ολοκληρωτική καταστροφή, κάτι που το δείχνει η επιστήμη και η εμπειρία από όλο τον υπόλοιπο κόσμο ότι αν δεν απαλλαγούμε από τα μνημόνια που μας έχουν επιβάλλει δεν θα βγούμε από αυτό το αδιέξοδο», προσθέτει ο ίδιος.

Μήνυση για εσχάτη προδοσία
Τον προηγούμενο Φεβρουάριο το ΕΠΑΜ κατέθεση μήνυση – έγκληση για εσχάτη προδοσία με σκοπό την αποκατάσταση της Δημοκρατίας «Η μήνυση που έχει επιβάλλει το ΕΠΑΜ σηματοδοτεί ότι ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί και να καταλάβει ότι η εγκαθίδρυση των μνημονίων έχει γίνει με κατάφορη παραβίαση θεμελιώδους δημοκρατικού θεσμού, αφού δεν έχουν κυρωθεί ποτέ από τη Βουλή», μας είπε ο κ. Φώτης Μαζαράκης, Επικεφαλής του τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος.
Τέλος, το κόμμα κάνει λόγο για τη διαφοροποίησή του από τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο, προτείνοντας την έννομη διέξοδο από τα μνημόνια των προηγούμενων χρόνων. «Με την κίνηση αυτής της μήνυσης το ΕΠΑΜ κόβει τις γέφυρες συνεργασίας με όλο αυτό το πολιτικό σύστημα το οποίο έχει επιβάλλει στην πατρίδα μας την κατοχή, γιατί είναι αδιανόητο να συνεργαστεί στο μέλλον με όλους αυτούς τους οποίους καταγγείλει», είπε ο κ. Αντώνης Παπαντωνίου, νομικός και μέλος του ΕΠΑΜ. Στις προγραμματικές του δηλώσεις το κόμμα αναφέρει, επίσης, ότι «ο ελληνικός λαός θα πρέπει να ξέρει ότι νόμιμα στα πλαίσιο του υφιστάμενου συντάγματος του ποινικού κώδικα, μπορεί να απαλλαγεί από αυτό το καθεστώς δεσμεύσεως και να αναζητήσει τρόπο να αναταχθεί η χώρα προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού». Το Ε.ΠΑ.Μ. πραγματοποίησε εκδήλωση το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου για θέματα της επικαιρότητας και για ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.