Πόρτο Λιμνιώνας – Ένα μαγευτικό τοπίο με πανέμορφα καταγάλανα νερά (φώτο -βίντεο)

Ένα από τα πιο ξεχωριστά σημεία για βουτιές και χαλάρωση είναι ο Πόρτο Λιμνιώνας κοντά στον Κοιλιωμένο Ζακύνθου. Πρόκειται για παραθαλάσσια βραχώδες μέρος που φημίζεται για τα υπέροχα καταγάλανα νερά του αλλά και το τοπίο το οποίο είναι μαγικό, αφού συνδυάζει θάλασσα, ουρανό και γη με εντυπωσιακό τρόπο. Επίσης οι πολλές σπηλιές στο σημείο προσφέρουν και ένα είδος εξερεύνησης στους κολυμβητές που μπορούν να κολυμπήσουν στον βυθό και να απολαύσουν ένα υπέροχο υποβρύχιο τοπίο.

Ο Πόρτο Λιμνιώνας και το Πόρτο Ρόξα έχουν από τα πιο καθαρά νερά στο νησί μας μετά τις φημισμένες Γαλάζιες Σπηλιές και είναι πόλος έλξης μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου από τουρίστες και ντόπιους. Ξεχωρίζουν για τα πολύ δροσερά νερά τους και για τις ανέσεις που προσφέρουν. Καλό θα είναι όποιος πάει προς το Πόρτο Λιμνιώνα να πάρει μαζί του μάσκα, αναπνευστήρα και βατραχοπέδιλα και να κάνει εξερεύνηση και καλό κολύμπι.

Να σημειώσουμε ότι κοντά στις βραχώδεις ακτές υπάρχουν παραθαλάσσια μαγαζιά για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που μπορεί να πιεί τον καφέ του ή να φάει και να απολαύσει την πανέμορφη θέα. Πολλοί κάθονται να δουν και το ηλιοβασίλεμα από το σημείο, το οποίο είναι ιδιαίτερα μαγικό.