Ενορία Φανερωμένης στην Κεφαλλονιά || Γεμάτη εμπειρίες η προσκυνηματική εκδρομή

Με τις καλύτερες αναμνήσεις ολοκληρώθηκε το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 η Προσκυνηματική εκδρομή που πραγματοποίησε στην Κεφαλλονιά η Ενορία του Ιερού Ναού Φανερωμένης πόλεως Ζακύνθου με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Διονύσιο. Μαζί τους βρίσκονταν ο εφημέριος του ναού Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Κονίδης και ο ιερέας Ν. Βόσσος.

Στο ξεκίνημα οι εκδρομείς επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, όπου προσκύνησαν το άφθαρτο πέλμα του.

Ακολούθως έφτασαν στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου, όπου φυλάσσεται το άφθαρτο Λείψανο του όπου τελέστηκε δέηση υπερ υγείας.

Ενόσω, συνεχιζόταν η ξενάγησή τους, ο Δεσπότης με τους δυο ιερείς τέλεσαν Τρισάγιο στους τάφους των μακαριστών Μητροπολιτών Κεφαλληνίας Γερασίμου, Σπυρίδωνος και Νικοδήμου.

Λίγο μετά το μεσημέρι βρέθηκαν στην Παναγία τη Φιδούσα στο Μαρκόπουλο και αφου προσκύνησαν στο Καθολικό είχαν την ευκαιρία να δουν τα φιδάκια της Παναγίας που αυτές τις ημέρες εμφανίζονται στην Κεφαλλονιά. Εκεί κάθε Δεκαπενταύγουστο συμβαίνει κάτι περίεργο και θαυμαστό. Από την εορτή της Μεταμορφώσεως εμφανίζονται μέσα κι έξω από τον ναό φίδια, τα λεγόμενα «φίδια της Παναγίας».

Κατα την επιστροφή τους και λίγο πριν την επιστροφή τους στη Ζάκυνθο είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και στην Παναγία την Γραβαλιώτισσα, εκεί όπου εδώ και αρκετούς αιώνες συμβαίνει ένα φαινόμενο που ειδικοί επιστήμονες δεν μπόρεσαν ακόμη να το εξηγήσουν.

Μαραμένοι κρίνοι που τοποθετούνται στην ιερή εικόνα της Παναγίας κάθε Δεκαπενταύγουστο, «ζωντανεύουν». Βγάζουν πράσινα φυλλαράκια και μπουμπούκια έτοιμα να ανθίσουν. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία νύχτα.

Στο λιμανι της Πεσσάδας τους αποχαιρέτησε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος ο οποίος είχε φροντίσει να τους προσφέρει αβραμιαία φιλοξενία κατα την επίσκεψή τους.

Οι εκδρομείς επέστρεψαν στη Ζάκυνθο γεμάτοι αλησμόνητες αναμνήσεις και ευλογίες από τα Προσκυνήματα που είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν και να προσευχηθούν.