Έκανε υπερήφανη τη Ζάκυνθο η Φ. Κολοκοτσά – Κέρδισε υποτροφία στην Αμερική από την κολύμβηση

Η Φιλίππα Κολοκοτσά που έχει ξεκινήσει την πορεία της από τη Ζάκυνθο και έχει ξεχωρίσει στην κολύμβηση, κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω και να σπουδάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο που είναι ένα από τα καλύτερα. Μάλιστα για να το καταφέρει αυτό την βοήθησαν οι επιδόσεις της στην κολύμβηση που ήταν εξαιρετικές τα τελευταία χρόνια. Η ίδια αναφέρθηκε για αυτό το γεγονός μιλώντας στην «Ημέρα.
«Εγώ πηγαίνω στο Αμερικάνικο κολλέγιο και υπάρχει ώθηση εκεί τα παιδιά να σπουδάζουν στις ΗΠΑ. Εγώ είχα ξεκινήσει από την Β’ Λυκείου να κοιτάω και να συνδυάζω το αθλητικό και ακαδημαϊκό κομμάτι. Είχαμε καταλήξει σε 5-6 πανεπιστήμια και επειδή είχα καλούς βαθμούς κατέληξα στο Σικάγο το οποίο είναι τρίτο στον κόσμο και είναι δύσκολο να μπεις μέσα. Σε αυτό το κομμάτι με βοήθησε η κολύμβηση και του προπονητή στο Σικάγο του άρεσαν οι επιτυχίες μου και με ήθελε στην ομάδα. Παράλληλα με βοήθησε να γίνω δεκτή στο Πανεπιστήμιο».
Η ίδια αναφέρθηκε και στο πόσο πολύ την βοήθησε η κολύμβηση στην ζωή της καταφέρνοντας να σπουδάσει μετά τη Ζάκυνθο στην Αθήνα και να έχει την ευκαιρία να κάνει το επόμενο βήμα στην ζώη της.
«Σαφώς και ήθελα να συνεχίσω την κολύμβηση στο πανεπιστήμιο. Απλά στην Αμερική οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες και το πρόγραμμα προσαρμόζεται στις ανάγκες του αθλητή. Τα πάντα είναι προσαρμοσμένα και οι εγκαταστάσεις είναι καλές και δεν έχεις πολλά έξοδα.Είμαι πολύ χαρούμενη που έφτασα από ένα μικρό νησί στην απέραντη όχθη του Ατλαντικού και είμαι ευγνώμων και στον Διονύση Μαρίνο που με βοήθησε στην αρχή να κάνω το βήμα στην Αθήνα και μετά έγιναν τα υπόλοιπα. Οι φίλοι μου είναι χαρούμενοι και σαφώς είναι ωρααίο άτομα από μικρά μέρη να πετυχαίνουν τόσα μεγάλα πράγματα».
Να σημειώσουμε ότι η Φιλίππα Κολοκοτσά θα συνεχίσει έναν χρόνο στην ΑΣΣΟΕ πριν κάνει το μεγάλο ταξίδι για το πανεπιστήμιο του Σικάγο.