Ελληνικός τουρισμός || Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν οι επιχειρηματίες


φωτο: Voria

Συνεχής είναι η άνοδος που σημειώνει ο Ελληνικός τουρισμός, ο οποίος την τελευταία τριετία έχει πάρει τα πάνω του, όπως προκύπτει από μια νέα έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ. Παρόλα αυτά οι επιχειρηματίες του νησιού μας είναι διστακτικοί καθώς πιστεύουν ότι δεν έρχονται τόσοι όσοι θα περίμεναν, ειδικά τα προηγούμενα δυο χρόνια. Όπως λένε, μπορεί όντως να έρχονται για διακοπές στη Ζάκυνθο αλλά χαλάνε ελάχιστα χρήματα στην τοπική αγορά και δεν έχουν καμία σχέση με τους τουρίστες που ερχόντουσαν τα προηγούμενα χρόνια και στήριζαν τον τουρισμό.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες πραγματοποίησαν ταξίδια εντός της χώρας μας σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρσι. Μάλιστα το σύνολο των διανυκτερεύσεων Ελλήνων πολιτών σε τουριστικά καταλύματα ανήλθε για το 2017 σε 71,7 εκατομμύρια ευρώ σημειώνοντας αύξηση 8,3% από το 2016.

Η επιλογή Airbnb
Ένα σημαντικό στοιχείο είναι και η επιλογή του Airbnb για να κλείσουν κατάλυμα οι Έλληνες τουρίστες. Οι περισσότεροι επιλέγουν τον συγκεκριμένο τρόπο, αφού έχει ποικιλία τιμών και τους βοηθάει να ταξιδέψουν όπου θέλουν να και να πάνε να διασκεδάσουν. Αυτή η λύση είναι καλή και για το νησί μας, αφού αρκετοί επισκέπτες από άλλα μέρη της χώρας μας επιλέγουν το Airbnb και μετά τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα για τις διακοπές τους. Για τους Έλληνες φυσικά η Ζάκυνθος είναι ένας μαγευτικός τουριστικός προορισμός και πάντα μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για το νησί μας, τις ανέσεις και τις τιμές του που είναι πολύ καλές και τους βοηθάνε να κάνουν τις διακοπές τους. Όπως λένε θέλουν να έρχονται συχνά εδώ διότι εκτός από τις ομορφιές του τόπου μας και οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι.

ΑΠΟΨΕΙΣ…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ

“Ο Αύγουστος είναι ο μήνας του Έλληνα. Έχει πιο πολύ αύξηση από τους προηγούμενους μήνες. Κάνουν πάντα την διαφορά οι Έλληνες. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να του στερήσει τις διακοπές. Πάντα θέλουν να διασκεδάσουν και να περάσουν καλά. Να πάνε στα εστιατόρια. Να φάνε και να ακούσουν καντάδες. Ο κόσμος είναι πιο ταλαιπωρημένος από τα προηγούμενα χρόνια όσο και αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε. Εμείς κάνουμε καλά την δουλειά μας και στηριζόμαστε στην ποιότητα, συνδυάζοντας πράγματα που αρέσει στον Έλληνα, το καλό φαγητό και την παράδοση”

ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
“Έχουμε τις δυσκολίες, αλλά βρήκαμε χρόνο και μια μερίδα οικονομικών αποθεμάτων και ήρθαμε στο καλύτερο νησί που επιλέξαμε. Πιστεύω είναι στις δυνατότητες 2-3 μέρες ή μια εβδομάδα για να ξεφύγει και να πάει για διακοπές. Είναι καταπλητικά και συνιστώ σε όλους τους Έλληνες να έρθουν να απολαύσουν αυτά τα μέρη που είναι πανέμορφα. Γίνονται ευκολίες και στο φαγητό και στην διαμονή. Είναι οικονομικά”

ΣΑΒΒΑΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ
“Σίγουρα είναι δύσκολα τα πράγματα για όλους τους Έλληνες. Δεν είναι πολλοί αυτοί που μπορούν να πάνε διακοπές για πολλές ημέρες. Εμείς είμαστε από αυτούς που καταφέραμε να φύγουμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για τον χειμώνα. Οικονομικά είναι τι αντέχει η τσέπη του καθενός. Στη Ζάκυνθο μπορεί ο καθένας να περάσει και ακριβά και πιο νορμάλ. Είναι πανέμορφο το νησί. Χρειάζεται όλοι Έλληνες από το υστέρημα τους να διαθέσουν λίγο χρόνο ξεκούρασης γιατί έρχεται δύσκολος χειμώνας”